Att tänka på när man anlitar golvslipare

Har du ett radhus i Bromma? Eller en sekelskifteslägenhet i centrala Stockholm? Oavsett hur man bor är det nästan ofrånkomligt att en golvslipning behöver göras med jämna mellanrum. Åtminstone om man har ett trägolv man vårdar och vill hålla snyggt. Efter att en golvslipning är gjord får sig hela rummet – om inte hemmet – en uppfräschning. Skillnaden är helt enkelt stor.

Många väljer att göra det själv. Gör man det, får man vara beredd på att det är ett ganska tungt och dammigt arbete. En stor och tung golvslipmaskin behöver köras fram och tillbaka under några dagar. Det är inte särskilt förvånande att många anlitar proffs för att få arbetet gjort.

Men vad ska man egentligen tänka på när man gör det?

Ta in flera offerter

En bra början är att alltid ta in flera offerter. Bor du i en större stad, till exempel Bromma i Stockholm, har du goda möjligheter att välja aktör, eftersom urvalet är så pass stort som det faktiskt är. Såväl firmor i norra och södra som centrala Stockholm kan säkerligen tänka sig att ta på sig ett jobb i Bromma.

Ett enkelt sätt att ta in flera offerter är att gå genom sidor som är dedikerade just för det ändamålet. Söker du på fraser i stil med ”golvslipning Bromma offerter” kommer du säkerligen – antingen i annonserna eller i de organiska resultaten – få fram seriösa offertsidor. På dessa beskriver du bara ditt uppdrag i detalj, varpå sidan kontakter golvslipare i närheten av Bromma (i det här fallet), som sedan skickar prisuppgifter till dig. Smidigare kan det knappast bli.

Be om ett avtal

Det skadar aldrig att be om ett skriftligt avtal. Faktum är att det, för större arbeten, nästan är en nödvändighet. Även på mindre arbeten är det något som man rekommenderas ha. Avtalet bör vara så utförligt som möjligt för att, i den mån det går, minska risken för missförstånd och framtida problem. Pris, omfattning och tidsplan är saker som bör finnas med i avtalet. Även vad som gäller kring tilläggsarbeten (ytbehandling efter slipning till exempel), resor, material och städning bör finnas med.

Försäkringar

Det har skett olyckor vid golvslipningar tidigare. Det har till exempel hänt att spikar i golvet skapat gnistor som sedan antänt trädamm i rummet. Det kan också ske skador på väggar, lister eller trösklar till exempel. Det är alltid bra att hantverkaren ha en allrisk- och ansvarsförsäkring. Glöm inte att ta referenser på golvsliparen, för att vara på den säkra sidan.

28 Sep 2018