2020 året för din drömträdgård

Planera in en komplementbyggnad i din trädgård, våren 2020 kommer nya regler kring bygglov och du kan uppföra upp till 30 kvm på din tomt - fin möjlighet att hyra ut och få en extrainkomst.

För den som drömmer om en vacker trädgård, med sprakande färger och lummiga träd, i år är det dags - 2020 är ditt trädgårdsår. Att kunna leva uteliv på sin egen tomt och glädjas åt allt det vackra lönar sig. Kanske anlitar du en trädgårdsdesigner som ritar upp och anlägger din drömträdgård, kanske gör du det själv. Rådet är att tänka till före. Vilken stil och vilka användningsområden. Har du en lagom stor tomt kan du kanske nyttja den till en extra inkomst. Det finns sjukt snygga små-hus som du enkelt bygger in i trädgården, för tonåringen som behöver lite enskildhet eller kanske för att hyra ut och få in en extra inkomst.

En snygg byggnad passar in

En välplanerad trädgård med en snygg och modern byggnad såsom ett attefallshus är något du kan vara stolt över. Dessa hus går att få i otroligt många modeller och med tillåtna 30 kvm rymmer du en riktigt fin planlösning. Den kan användas som gäststuga, förråd eller hyras ut till studenter och andra som har svårt att hitta bostad. Regeringen har fattat ett beslut som innebär att nu under våren 2020 så lättas det på regelverket och du kommer att kunna uppföra en komplementbyggnad på din fastighet utan att behöva söka bygglov. En minimalistiskt snygg byggnad i trädgården kan även fungera som avgränsare och insynsskydd så det blir mysigare i din nya trädgård. Ett fint hus med stora fönster och en solig innergård för relax och sköna stunder i solstolen.

Trädgårdsdesignen växer fram

Börja med att hitta den bästa platsen i trädgården för ditt nya attefallshus. Planera därefter trädgården utifrån detta. Insynsskydd runt om i form av buskar. Vilka buskar önskar du? Bryt av med snygga plank och spaljeer på vilka klätterväxter som klematis eller rosor kan trivas. Få en lummig trädgård med hjälp av gröna rabatter och tänkt till med färgmatchningar på växterna. Tänk även på att färgmatcha mot huvudbyggnaden och din nya tillbyggnad. Vackra stockrosor mot en vit fasad är ju drömskt. Tänk i kontrastfärger eller ton i ton och se även till att skapa kontraster i höga och låga växter, stora och små blad och så vidare. Det finns vackra gräs som de populära pampasgräsen, och varför inte ätbara växter och bär? Låt fantasin flöda!

25 Feb 2020