Blogg

RSS

Önskar du dig en nedgrävd pool?

1 jul 2022

Längtar du efter ett skönt dopp i en nedgrävd pool för en stunds avkoppling? Det finns många olika slags pooler att välja bland som passar för hela familjen.

Om du har varit på semester någon gång till ett varmare land så har du kanske tillbringat en hel del tid i en svalkande pool. Glidit runt på en badmadrass eller tagit dig en skön simtur. Nu behöver du inte nödvändigtvis resa långt bort för att njuta av detta. Vad sägs om en härlig pool på hemmaplan?

Du kanske har din drömpool i dina tankar någonstans så att du redan nu vet vad du önskar. Hela familjen och även dina vänner kan glädjas av en nedgrävd pool, som finns i många olika varianter. Barnen kan segla runt på en badanka, leka i det svalkande vattnet eller lära sig att simma.

En nedgrävd pool passar för hela familjen

Innan du väljer modell på din pool bör du tänka igenom vilka personer som ska använda poolen. Är det enbart vuxna eller blir det även barn som kommer att använda den? Då blir det enklare för dig att välja rätt sort. Det finns en nedgrävd pool som passar vid alla tillfällen, så det är bara att välja och vraka.

När du har bestämt dig för den perfekta poolen, är det dags att planera omgivningen. Du kanske vill ha ett snyggt och praktiskt pooldäck? Det hindrar att gräs och smuts följer med ner i poolen. Du har även något stabilt att ställa dina trädgårdsmöbler på.

Renovera din nyköpta lägenhet i Stockholm

27 jun 2022

Har du äntligen köpt din drömlägenhet? Nu ska du bara få till den efter din smak och stil. Få hjälp av proffsen när du ska renovera lägenhet i Stockholm.

Är tankarna redan i full gång om hur du ska få till den perfekta lägenheten? Att köpa sig en egen bostad är ofta något man ser som en investering. Oavsett om man ska bo i den, eller bara fräscha upp och sälja den.

För att få till den känsla man själv vill ha i lägenheten så blir det ofta att man renoverar den. Det är ett roligt projekt och gör det lite extra speciellt. Renoveringar kan vara väldigt olika. För en del handlar det om att riva ned en vägg, medan andra ska riva ut hela det gamla köket för att få in ett helt nytt.

Proffs på att renovera lägenheter i Stockholm

Alla har olika förutsättningar att göra olika saker. Det gäller även när man renoverar. En del har möjligheten och vill göra en exklusiv renovering, medan andra vill göra den mer budgetvänlig. Många gånger räcker det att man väljer bort lite av de dyrare märkena, bara där kan det skilja sig rejält i pris.

När du ska renovera lägenhet i Stockholm så finns det väldigt bra företag som gör jobbet åt dig. Du är med och bestämmer hur det ska bli. De ser till att resultatet lever upp till dina förväntningar. Med rätt hantverkare kommer renoveringen av din lägenhet att vara både rolig och spännande.

Information om relining för dig i Stockholm

11 jun 2022

Relining och rörinfodring betyder samma sak. Det är en teknik som används vid renovering av rörstammar i Stockholm och som gör att man slipper byta ut dem.

Med relining slipper man byta ut rörstammarna. Det är en renoveringsteknik där man förser de gamla rören med en ny insida eller fodring som det också kallas. Fodringen gör att rörstammarnas livslängd förlängs avsevärt. Rör som har renoverats genom relining kan hålla i minst femtio år till.

Den stora fördelen med relining är att det går mycket snabbare än ett stambyte. Men man slipper också riva ut rörstammarna och göra åverkan på badrum och tätskikt. Därför kan man också bo kvar hemma under renoveringen, vilket inte är fallet vid ett stambyte. Men relining är också betydligt billigare än att byta ut rörstammarna.

Hur mycket kostar relining?

Är man intresserad av relining i Stockholm och vill veta mer ska man kontakta ett företag som är specialiserat på renovering av rörstammar. Då kan de besiktiga rörstammarna för att se om det är möjligt att utföra relining. För att tekniken ska fungera kan inte rörstammarna vara i alltför dåligt skick med stora hål och sprickor. Men man kan också välja att byta ut de rör som är trasiga och fodra om resterande.

Hur mycket det kostar att renovera rörstammarna beror på hur stor fastigheten är och hur omfattande arbetet är. Men för att få en relining som håller lika länge som nya rörstammar ska man vara noga med vem man anlitar. Företaget ska erbjuda ordentlig garanti på sitt arbete.

Låt en inredningsbyrå leda dig vidare i karriären

8 jun 2022

För dig som söker en karriär som inredare är det viktigt att ta kontakt med en professionell inredningsbyrå. Utan nätverk i branschen kommer du ingenstans.

Du som längtar efter en framgångsrik karriär inom design och inredning gör klokt i att söka praktik eller inspiration hos en inredningsbyrå i framkant. När du utbildar dig behöver du komma i kontakt med mentorer som har känsla för i vilken riktning branschen kommer att utveckla sig, och som inte vilar på lagrarna eller forna segrar.

Inte heller duger det att bara studera inredningskonton på sociala medier för att lära dig yrket som inredare från grunden. En bild på Instagram kan få en inredningsdesign att framstå som lättsam och slarvig, när det i själva verket ligger många timmars jobb bakom. För att lära sig ett yrke kan du inte bara studera resultatet, du behöver även få se hur arbetet görs.

Knyt branschkontakter med en professionell inredningsbyrå

En inredningsbyrå som Insyn Interiör levererar ständigt nyskapande hemmamiljöer åt mäklarfirmor, företag och välbeställda privata hem. Ett perfekt exempel på ett företag som kan tjäna som inspiration för dig som också vill arbeta med inredning.

Var inte rädd för att ta kontakt och ställa frågor. Du kanske till och med kan beställa ny inredning till ditt eget hem, för att verkligen få ta del av hela processen bakom den färdiga produkten. Även om du börjar som kund till en inredningsbyrå, kan det leda vidare till både praktikplats och anställning i ett senare skede.

Hyr hos maskinuthyrning i Enköping

3 jun 2022

Vid behov av olika maskiner under kortare tid kan det vara praktiskt att hitta en maskinuthyrning i Enköping. Då får man möjlighet att prova innan köp.

Kent var i startgroparna med sitt byggföretag. Företaget skulle få växa i lugn och ro utan krav på effektivitet. Men för att klara av att göra allt jobb som förhoppningsvis skulle rulla in behövdes maskiner. Då handlade det om allt från små verktyg som borrar och dylikt, till stora grävmaskiner. Maskiner som kostar en hel del.

Hans startkapital var inte vidare stort så detta hade tagit en hel tid att fundera på. Att börja med stora inköp skulle stressa honom att få mer jobb för att få tillbaka pengarna. Fanns det kanske någon man kunde hyra maskiner av? Tankarna gick till vänner och bekanta som gillade att bygga och renovera.

Maskinuthyrning finns på riktigt

Redan första personen han frågade berättade att han hyrde grejerna han behövde. Det var allt för dyrt att inhandla maskiner. Inte bara detta med var skulle de förvaras – om han hade haft den ekonomin. Det gav Kent en tankeställare. Han hade heller ingenstans att förvara stora maskiner. Något som skulle betyda ännu högre kostnader.

Han kontaktade kompisens leverantör som hade maskinuthyrning i Enköping. Där fick han information om hur uthyrningen fungerade. Kontakten han ringt var trevlig och positivt inställd till att leverera maskiner till honom. Han berättade om maskinparken och vilka regler som gällde. När samtalet var över hade han fått en kontaktperson som han kunde ringa så snart det var dags. Om du önskar att hyra maskiner inför byggprojekt, ta dig vidare till denna hemsida: www.maskinuthyrningenköping.se

Konstruktionsritningar leder vidare till ett bygglov

30 maj 2022

Konstruktionsritningar är något du behöver för att visa hur en byggnad konstrueras. Den ska vara oerhört detaljerad och inte utelämna något av vikt för bygget.

Att göra en konstruktionsritning innebär att du ska ta med allt som har med ditt bygge att göra. In i minsta detalj ska man kunna följa hur alla rör är dragna och hur vatten och avlopp ska tas om hand. Ventilationens väg genom huset är viktig. Vilka bjälklag som ska finnas och mer därtill.

Det är med andra ord ritningar som ska utföras av proffs eller så har du så mycket ledig tid att du kan ägna dagarna i ända för att få det rätt. Det kan ju i och för sig vara en bra erfarenhet. Men det är många andra papper som ska med in till stadsbyggnadskontoret. Allt för att få bygglov.

Konstruktionsritningar är detaljerade in i minsta beståndsdel

Konstruktionsritningar behövs för många ändamål. Det gäller inte bara ett nybygge. Du kanske står inför en ombyggnad. Annat som du behöver bygglov för är när du till exempel vill utöka med ett garage. I en del fall är det en anpassning till den verksamhet som ska bedrivas i en lokal.

Alla dess byggprojekt, vare sig de är små eller stora, behöver finnas i detaljerad form på konstruktionsritningar. Varför lägga tid på att försöka få till det själv när det finns de som inte gör annat hela dagarna. En sådan person jämnar vägen för dig och säkrar att du får till ditt bygge.

Rullställning - för en god tidsekonomi och en frisk rygg!

28 maj 2022

Rullställningen är en flexibel lösning som sparar in tid för den som behöver flytta sin arbetsställning. Rullställningen gör arbetet säkert och bekvämt.

I många situationer behöver man hjälp med att nå upp på höjden. Det kan vara att man ska måla om sitt sitt hus och de vanliga stegarna inte når eller blir för ostadiga när man försöker nå de sista bitarna längst upp. Stegar är bra, men man ska vara försiktig med att använda dem på höga höjder.

Byggställningar är ett alternativ, men många kan tycka att det är besvärligt att sätta upp en sådan på tomten. Det tar tid att sätta ihop delarna och när man väl har fått rasket på plats kanske man upptäcker att man skulle ha satt byggställningen en aning åt sidan.

Med rullställningen blir det svårt att göra fel

Har man råkat montera en fast byggställning fel så är det nog lätt att tappa modet. Men det finns sätt att rädda helgfriden. Det går att köpa rullställning - en ställning man monterar ihop och sedan rullar in på rätt plats. Har man ett hus som är lite högre är det smart att köpa in en rullställning som kan tas fram när man behöver komma upp lite på höjden.

Det är stor skillnad på att att arbeta från en stege - där man ofta får arbeta i obekväma arbetsställningar för att balansera sig själv och sina verktyg - och en byggställning där man helt enkelt sätter sina verktyg och målarburkar bredvid sig och kan arbeta i vanlig position.

Betonghåltagning i Stockholm bör utföras av proffs

19 maj 2022

Det är inte lätt att få till snygga hål i tjockt och hårt material. När det är dags för betonghåltagning i Stockholm är det bäst att kontakta experter.

Betong har den fördelen att materialet är väldigt hållbart. Om du bygger ett hus i betong kan du undvika mögel och du får ett hus som står emot det mesta. När du behöver göra ett hål eller en öppning i betong, stål eller i annat hårt material kan det dock vara en utmaning.

Det är inte bara att ta fram släggan, borren eller sågen och påbörja arbetet. Om du ska ta ut ett hål för exempelvis ett rör måste hålet givetvis sitta på rätt ställe. När det gäller en öppning för ett fönster eller en dörr måste alla kanter vara raka och snygga. Och naturligtvis sitta exakt där det är tänkt.

Låt experter hjälpa dig med betonghåltagning

Det finns många olika anledningar till att det kan behövas betonghåltagning. Några vanligt förekommande tillfällen är i samband med större byggprojekt och bostadsrenoveringar. Det kan handla om spårsågning för kablar, öppningar för dörrar och fönster och rännor för avlopp. Även sågning och borrning för balkonger förekommer.

Om du anlitar ett företag som är experter på betonghåltagning i Stockholm kan du känna dig trygg med att slutsresultat blir snyggt och kvalitativt. Metoderna som används ser lite olika ut beroende på hur uppdraget ser ut. Men maskinerna som används är av högsta kvalitet oavsett storlek på uppdraget. Personalen som utför arbetet utbildas regelbundet för att ha alltid rätt kunskap.

Med en duktig målare i Stockholm slipper du kladd

18 maj 2022

Målning är mycket mer än bara stryka färg med en pensel. Det mesta jobbet är förarbete. Ägna dig åt nåt roligare och anlita istället en målare i Stockholm.

Det kan vara roligt att måla. Men det är inte problemfritt. Först ska man förstås välja kulör och det kan vara nog så svårt. Sen gäller det att välja rätt sorts färg till underlaget. Ofta behövs det dessutom en bearbetning före och kanske grundfärg. Det är inte så lätt för en lekman att ha koll på alla val för bästa resultat.

Men sen, äntligen, är det dags att börja måla, tänker du. Ack, så fel du kan ha. Nu ska underlaget skyddas och lister tejpas. Det ska skrapas och tvättas. Det kan ta flera dagar innan du ens kan tänka på att börja måla. Och när du väl börjar så får du räkna med kladd.

Hitta en duktig målare

Faktum är att det nog är roligare att måla tavlor. För ett professionellt målerijobb av väggar, fasader, snickerier, tak eller annat är det bättre att du vänder dig till en kunnig målare i Stockholm. Ni diskuterar vad som ska göras och hen kommer med en offert.

Sen kan du börja leta konstnärsfärger medan proffsen börjar med skrapning, slipning, spackling och allt annat som behövs. Efter det fortsätter de med att plasta in för att skydda omgivningen. Sen är väl även de värda att få göra den roliga delen av arbetet: själva målandet. Resultatet kommer bli så mycket bättre än om du gjort det själv. Kom i kontakt med en duktig målare här: www.målarenstockholm.se

Med golvavjämning blir rengöringen enkel i Stockholm

17 maj 2022

För ett litet gårdsmejeri utanför Stockholm gav golvavjämning enklare rengöring. Att få golven att luta mot golvbrunnarna är enkelt för en kunnig fackman.

Annika hade länge haft en något udda dröm. Hon ville göra ost. Då fick hon ett tips om en gård som hade byggt ett mejeri utanför Stockholm men inte hade någon som kunde ysta. De tog gärna emot hennes hjälp eftersom mjölken annars gick till spillo.

Annika förstod snabbt att det här med att arbeta i ett gårdsmejeri betydde mycket städning. Det första hon fick göra var att börja med en ordentlig rengöring av lokalerna. Det var livsmedelsanpassat med kaklade väggar och golv. Bara att sätta igång att skura och sedan spola av med slang. Till sin fasa upptäckte dock Annika att golven inte lutade mot golvbrunnarna. Det blev stående vatten i hörnen av rummen.

Golvavjämning kan bespara mycket arbete

Annika klagade hos gårdens ägare som ursäktande sa att hantverkaren som hade gjort golvarbetet hade haft en dålig period. “Nåja”, sa Annika, “om jag ska arbeta här så blir det till att jämna ut golv”. Hon visste som tur var att det inte var svårt att få utfört golvavjämning.

De anlitade ett företag i Stockholm, som kom ut och gjorde mätningar. De hade erfarenhet av livsmedelslokaler och kraven på våtrum. De föreslog också golvmaterial som skulle hålla bra för det rengöringsmedel som användes inom produktionen. Själva arbetet utfördes snabbt och effektivt. Varje gång Annika städade därefter, vilket var ofta, så sände hon en tacksamhetens tanke till golvavjämningen.

Takläggare Dalarna - ta professionell hjälp med takbytet

16 maj 2022

Hur mår ditt tak egentligen? Villaägare som har kontroll över skicket på sitt tak har stora fördelar rent ekonomiskt. Ett tak mår bra av regelbunden kontroll och, vid behov, åtgärder. Ser man till kostnaden för ett nytt tak så handlar det om ganska stora summor. Den regelbundna kontrollen kan skapa en situation där man hinner bygga upp en buffert för att klara av att ta kostnaden. Rådet är även följande: anlita en takläggare i Dalarna - både för kontroll, för åtgärder och för projektet som kommer vid ett takbyte.

Taket är den yta på huset som utsätts för absolut störst slitage. Dagligen så kommer naturen att bjuda på exempelvis regn, snö eller stark sol - detta gör att taket slits och där framförallt vintern är den årstid som blir mest krävande. Att årligen anlita en takläggare i Dalarna för en kontroll av takets skick ger dig som villaägare en trygghet.

Många tänker heller inte på att taket finns för att erbjuda en bra inomhusmiljö. Ett tak som inte är tätt är ofta den största boven i en för hög räkning för uppvärmning. Du höjer värmen då det är kallt, men all värme åker ut genom taket - samtidigt som kall luft pressas in. Detta skapar en ohållbar situation där du betalar mycket pengar för en inomhusmiljö som är kall och dragig.

Fördelar med att anlita en takläggare i Dalarna

Vid ett takbyte - som ibland är oundvikligt - så bör man ta professionell hjälp av en takläggare. Det handlar dels om ett tungt jobb och dels om ett jobb som kräver precision. Målet ska vara ett hållbart och snyggt resultat. Skillnaden mellan om du själv, med hjälp av några vänner, lägger ett tak och ett tak lagt av en takläggare i Dalarna kan handla om 10-15 år. Slå ut den kostnaden mot den summa du betalar på fakturan och du inser ganska snabbt att det handlar om en investering. Dessutom är en takläggare inkluderad i Rot-avdraget och det ger dig som privatperson en möjlighet att dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.

En annan fördel med att välja en takläggare i Dalarna är att denne kan hjälpa dig med planeringen av material. Där har mycket hänt under senare år. Att du har tegel idag betyder inte att det är det enda valet. Här kan du komma billigare undan genom att låta din takläggare vara med och visa dig de alternativ som finns på marknaden och hur dessa skulle fungera på just ditt hus.

Målare på Östermalm sköter det svåra – du fixar det enkla

8 maj 2022

När målning blir komplicerad – eller till och med farlig – kan du anlita målare på Östermalm. Men det finns mycket enkelt måleriarbete du kan sköta själv.

När du målar hemma kan du mycket väl nå ett bra resultat bara du är noggrann och följer några viktiga råd. Använd följande två checklistor. Detta är vad du bör göra före du startar:

 • Tejpa längs med takets ytterkanter med bred tejp. Lägg skyddspapp på golvet. Tejpa längs kanterna.
 • Rengör väggen från smuts och fett.
 • Spackla sprickor, ojämnheter och skador.
 • Slipa bort överblivet spackel. Upprepa spackling vid behov.
 • Sopa och våttorka bort spackeldamm.
 • Beroende på underlag och/eller färg förmåla med en fästfärg.

Målare på Östermalm kan ge dig ett perfekt jobb

Om du kommit så här långt, men är osäker på fortsättningen kan du anlita ett måleriföretag på Östermalm. Annars kan du fortsätta med andra checklistan. Nu är det dags att börja måla.

 • Köp en liten provburk med färgen du vill ha. Provmåla på en liten yta.
 • Om du är nöjd med färgen och hur den ser ut börja måla med pensel längs med alla kanter där du inte når med roller.
 • Använd ett bra lager med färg och gå över alla ytor med roller.
 • Låt torka angiven tid och kör sedan ett andra lager, även om första lagret vid första anblicken verkar vara nog.
 • Låt torka igen och avlägsna sedan tejpen försiktigt så att ingen färg spricker upp och åker med.
 • Ställ dig och njut och var nöjd med dig själv.

Målare i Älvsjö jobbar med stora färgpaletter

3 maj 2022

Inom konstvärlden jobbar man med en teknik som heter camaieu. Denna teknik är något som de flesta målare i Älvsjö behärskar – men kanske kallar något annat.

Redan i antiken använde konstnärer och målare gärna en teknik som hette camaieu. Den går ut på att man målar en hel bild med bara en färg, men i olika nyanser. Om man sedan använder bara gråa nyanser (svartvitt) kallas en sådan målning grisaille. Går målningen helt i gult kallas det cirage. Inom antiken användes tekniken ofta i arkitektonisk dekoration och för att reliefskulptering skulle simuleras.

Tekniken används av målare idag vid vanlig dekorationsmålning. En vägg må ha en färg, men har samtidigt ett dekorativt mönster i närliggande nyanser. Dessa skapar en diskret känsla av ett visst djup. En målare i Älvsjö kan göra sådana målningar med ögonen förbundna – precis lika bra som antikens konstnärer.

Målare i Älvsjö har mycket att erbjuda

En målerifirma i Älvsjö bör uppfylla vissa krav man som kund kan ha – utöver att kunna olika tekniker som hjälper till att förverkliga dina visioner hemma. Här kommer några punkter att fundera på:

 • En målerifirma i Älvsjö bör hålla hög kvalitet utan att det blir för dyrt.
 • De ska ha allroundkunskap kring allt som berör måleriprojektet.
 • De ska hålla vad de lovar, men därmed inte heller lova för mycket.
 • De håller sin tidsplan.
 • De har uteslutande god kvalitet på sina verktyg, färger och material.
 • De är flexibla och finns nära till hands när du behöver dem.

Läs mer om målare på denna hemsida: målareälvsjö.se

Starka industrigolv i Stockholm för alla verksamheter

25 apr 2022

Du kan hitta seriösa leverantörer av industrigolv i Stockholm. Allt från enklare till riktigt starka golv som tål även de tuffaste arbetsmiljöer. Se vilket golv som skulle kunna passa bäst.

En pålitlig leverantör av industrigolv i Stockholm brukar kunna erbjuda allt från enklare betongförstärkningar till riktigt slitstarka golv för alla branscher. Du kan jobba inom lagerverksamhet eller inom livsmedel, det spelar ingen roll. Riktigt schyssta industrigolv finns för alla behov och ändamål. Ta bara ett klassiskt epoxigolv som exempel. Lätt att gjuta på det befintliga betongunderlaget och relativt luktfritt. Det är dessutom oerhört lätt att hålla rent och kan hålla i upp till 40 år. Märker ni att det är dags att uppgradera ert befintliga golv eller lägga nytt så är det bara att kontakta er leverantör.

Välj industrigolv efter ändamål

Ska man välja epoxi eller vinylester? Det är frågor som de flesta av oss klurar på till vardags. Om man nu letar efter ett bra industrigolv, varför inte välja slitstarka och tåliga sådana från ett företag som levererar industrigolv i Stockholm? Man vill ju ha ett golv som står emot hög belastning, tål hög värme och att man tappar saker ibland. Helst ska det vara lätt att göra rent också. Med hjälp av ett fogfritt golv i antingen epoxi, vinylester eller polyuretan säkerställer man kvalitet och hållfasthet samt garanterar en lång livslängd. Jobbar man inom livsmedelsindustrin ska man välja ett epoxigolv då det är mycket lätt att rengöra och därmed garanterar god hygien.

← Äldre inlägg