Blogg

RSS

En smed kan du hitta i Stockholm och dess omnejd

6 Dec 2022

Att det finns en smed i Stockholm är bra för alla som vill ha hjälp med att smida något. Och då är det inte planer som ska smidas utan riktiga grejer av plåt.

Att ha tillgång till en smed i kvarteret är faktiskt inte så dumt alls. Tänk om det läcker in vid skorstenen och du behöver täta med lite plåt runt den. Då svetsar en smed lätt en liten plåtkrage som du kan lägga runt nedre delen på utsidan av skorstenen. På så sätt rinner inget vatten in och förstör ditt hus.

Det finns så mycket en smed kan göra. Inte bara hemma vid små trevliga husbyggen utan en smed kan även vara till nytta vid stora industrier. Här kan det handla om att svetsa ihop stora balkar av järn eller metall som ska sitta samman. Tänk dig en stor lyftkran. Den har blivit svetsad både här och där.

Smed verksam i Stockholm

En smed kan vara verksam inom flera områden. Vill du ha en trappa i smide är det en smed du ska vända dig till. Vill du ha ett trappräcke som även det är gjort i smide så är det även då en smed du behöver anlita. Det finns många inredningsdetaljer en smed kan förgylla ditt hem med.

En smed är lite av en formgivare. De kan arbeta vid stora industrier men även syssla med konsthantverk. Smeden arbetar då vanligtvis vid sin smedja och värmer upp metallen till hög värme innan den formas på ett sådant sätt som är lämpligt och beroende på vad som ska smidas.

Återvinning är bra för miljön

30 Nov 2022

Med hjälp av återvinning får gammalt material nytt liv. Återvunnet och förädlat material minskar klimatavtrycket, samtidigt som det ger nya möjligheter.

Att återvinning är viktigt är det knappast någon som har missat. Svenskar är faktiskt väldigt bra på att återvinna olika förpackningar, men det finns även annat material som går att återvinna. Schaktmassor, jord och betong är exempel på material som ger stor miljövinst när de återvinns. Material som används vid bygg eller anläggning kan återvinnas och förädlas, vilket förlänger materialets livscykel.

Att återvinna mjölkpaket och panta flaskor är både bra och viktigt, men att kunna återvinna material som förekommer i stora mängder är mycket effektivt. Att betong och asfalt som rivits upp får nytt liv bidrar till en mer ansvarsfull hantering av jordens resurser. Att ta hand om och återvinna material är ekonomiskt och miljövänligt.

Återvinning gör skillnad

Det finns speciella anläggningar som kan ta emot och processa den typen av material, som D.A. Mattsson AB i Upplands Väsby till exempel. På vissa kan du även lämna och hämta samtidigt, så att du slipper köra flera gånger. Det sparar både tid och bränsle. Återvunna material kan bland annat användas vid markanläggning och entreprenad, eller på grusplaner och parkeringar.

Återvinning är inte bara en övergående trend och fluga, det är en nödvändighet. Det är inte hållbart att utarma resurserna, samtidigt som städerna ständigt växer. Material som betong och asfalt förekommer i mycket stora mängder och kan verkligen göra skillnad när de återvinns. Att lämna in material till återvinning och använda sig av återvunnet material vid bygg eller anläggning är en viktig prioritering.

Bästa lekplatsutrustningen i världen

24 Nov 2022

Bra lekplatsutrustning ska stimulera till många timmars rolig lek, men också vara trygg och säker för barnen. De som designar den har full koll på allt detta.

Barn ska få vara barn. I vårt land är det lyckligtvis så för de allra flesta. Nog för att det är viktigt med en ordentlig uppfostran och att barn får lära sig plikter. Men minst lika viktigt är att de får möjlighet att lära genom lek. I leken lär de sig att samverka med andra, att visa hänsyn och att man inte alltid kan få som man själv vill.

För att stimulera leken och göra den mångsidig behövs det bra leksaker och bra lekplatsutrustning. Visst kan barn som har god fantasi hitta på bra lekar utan sådana hjälpmedel, men ofta underlättar det när det finns till hands.

Strikta krav på lekplatsutrustning

Bra leksaker och lekplatsutrustning ska inte bara stimulera till många timmars lek, utan de måste också uppfylla de allra striktaste krav vad gäller säkerhet. Det får inte finnas risk att barnen skadar sig när de leker. Lite äldre barn måste också kunna leka tryggt även om det inte finns vuxna som övervakar i närheten.

Även vad gäller detta har vi det väl förspänt i Sverige. Kraven på lekplatsutrustning är noggrant reglerade och det kontrolleras också väl att dessa efterföljs. Dessutom finns det företag som inte gör något annat än att designa leksaker eller leksaksutrustning. Det blir saker som man verkligen kan lita på. Det ska vi vara tacksamma för, för våra barns skull.

Totalentreprenad Stockholm - frågor och svar

5 Nov 2022

Många privatpersoner som planerar att bygga nytt eller planerar att genomföra en större typ av renovering ställs inför det faktum att man måste ta hjälp. Man saknar kunskapen som krävs för att på egen hand driva projektet utan professionell hjälp och fattar då beslutet ta ett steg tillbaka.

Frågan då är hur man ska gå vidare? I den här texten tänkte vi titta lite närmare på ett alternativ som i många fall är det som rekommenderas - nämligen totalentreprenad i Stockholm. Vi går igenom vad man ska tänka på och vad det innebär genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa - enligt följande:

Vad innebär totalentreprenad i Stockholm?

Totalentreprenad i Stockholm innebär att du själv kan ta ett steg tillbaka och lämna över ansvaret för projektet till ett företag. Just det: ett och samma företag tar ansvaret och ser till att det finns hantverkare på plats och att allting samordnas. Detta innebär att du också kan slappna av på ett annat sätt: du får en kontaktperson som hela tiden håller dig uppdaterad och som du kan diskutera eventuella frågor med.

Vilka fördelar finns med totalentreprenad i Stockholm?

Den stora fördelen ligger i att projektet kommer att flyta på mer effektivt. Skulle du själv hålla i trådarna så skulle du också vara tvungen att A) engagera flera olika hantverkare och B) samordna deras jobb. Minsta miss blir alltid kostsam. Tvingas en hantverkare vänta in en annan så kommer kostnaderna att sticka iväg. Och, vad händer om någon blir sjuk? Genom att välja ett, och endast ett, företag så blir samordningen enklare.

Vad ska jag tänka på när jag väljer företag?

Det är viktigt att säkerställa att det företag du tänker gå vidare med har den kapacitet som krävs för att leverera enligt budget och tidsplan - samt givetvis i den kvalitet du önskar. Var alltid noggrann med att kolla upp referenser från liknande projekt och kolla alltid med Skatteverket och Kronofogden om det finns några oegentligheter där. Betalningen sker när jobbet är färdigställt och besiktigat - aldrig före eller under tiden. Läs vidare här om ett erfaret byggföretag som kan ta sig an ditt nästa projekt: www.totalentreprenadstockholm.net

Garageportar i Stockholm när du vill ha kvalité

23 Oct 2022

Det finns garageportar att hitta i Stockholm som har den högsta kvalité du behöver. Något annat är inte aktuellt om du ska ha bra material och hög säkerhet.

När du ska bygga garage så får du ta en funderare på om du vill ha en liten eller en stor garageport. Har du en stor bil säger det sig självt att du behöver ha en stor garageport för att få in den. Men även till en liten bil kan det vara skönt att ha riktigt stora garageportar.

Det är aldrig fel att ha gott om utrymme när du ska köra in din bil i garaget. Använder du stora garageportar blir det mycket lättare att få in både bilar och annat du vill ha förvarat i ditt garage. Passa på att ta dig en ordentlig titt innan du bestämmer dig för vilken storlek du vill ha på dina garageportar.

Garageportar i Stockholm med omnejd

Hör du till dem som tänkt få in en bil i ditt garage så gör du klokt i att sätta in en tillräckligt stor garageport. Det finns garageportar i Stockholm som passar de flesta garage både när det gäller storlek och modeller. Men det är inte bara det som gäller. Du ska se dig om efter kvalité.

Bra kvalité på garagedörrar innebär även att du får en trygg låsfunktion. Det senaste är att du både kan låsa och öppna din garageport på elektronisk väg. Det innebär att det finns en app som du kan styra även när du inte är på plats. Fiffigt värre.

Låssmed i Järfälla hjälper er när ni tappat nycklarna

22 Oct 2022

Har sonen tappat bort nycklarna? Eller har ni haft inbrott? En låssmed i Järfälla kan hjälpa till att byta låsen och även se över bostadens säkerhetssystem.

Borttappade nycklar är en av de vanligaste orsakerna till att man behöver anlita en låssmed. Men också inbrott och uppbrutna lås är relativt vanligt. Ofta känner man sig då både otrygg och stressad och önskar bara att få låsen bytta så snart som möjligt. Då är det väldigt lätt att man anlitar fel låssmed.

Tyvärr finns det en del oseriösa aktörer inom låsbranschen. Ska man anlita en låssmed är det viktigt att man kontrollerar att denne är auktoriserad. Detta kan man enkelt göra via SLR:s hemsida och få svar direkt. Tänk på att välja en låssmed inte alltför långt bort eftersom man då snabbare får hjälp.

Därför ska man låta en låssmed byta låsen i nya den bostaden

Det händer att tjuvar tar sig in med nyckel och det kan därför vara bra att ha som vana när man flyttat till en ny adress att låta en låssmed i Järfälla byta låsen. En erfaren låssmed vet hur en tjuv tänker och kan komma med förslag på låsförbättringar som gör bostaden mer inbrottssäker.

Det kan exempelvis vara att sätta lås på fönstren, montera brytskydd på ytterdörren och installera dörröga. En seriös låssmed kommer alltid först ut på en kostnadsfri inspektion för att se över vilka förbättringar som kan göras. Därefter får man en offert som man får ta ställning till i lugn och ro.

Sänkta kostnader med braskamin i Stockholm

19 Oct 2022

Som fastighetsägare i Stockholm vill man gärna sänka sina värmekostnader så mycket som möjligt. Ett sätt man kan välja är att installera en braskamin.

Sedan tidernas begynnelse har människan samlats runt en brasa. Det var så människan överlevde kalla tider. Idag finns det många olika sätt att värma upp sin bostad på. Men ändå är det fortfarande många som väljer en brasa som sin favorit. Ett uppvärmningssätt som har många olika fördelar.

Mysfaktor, brukar man tala om när det gäller braskaminer. Och visst är det härligt att höra hur veden sprakar och se lågorna dansa. Men för många är det också ett sätt att sänka värmekostnaderna rejält. Så pass att en del finurliga fastighetsägare till och med kan få en kostnad som är lika med noll, gällande uppvärmningen.

Braskamin som projekt

Om man bestämt sig för att satsa på någon av alla braskaminer i Stockholm, så är det klokt att fundera över vad man vill få ut av den. Är det enbart mysfaktor eller vill man värma upp hela bostaden med kaminen? I så fall kan man dessutom klura ut hur man ska få ved så billigt som möjligt.

Det dyraste sättet är att köpa små säckar med ved i någon mindre butik eller bensinmack. Men det finns också ett sätt som är helt gratis. Nämligen om man har egna träd, eller till och med skog, som man kan fälla och göra ved av helt gratis. En gratis uppvärmning av bostaden med rätt braskamin kan vara mångas dröm.

Takläggare hjälper till på höga höjder i Gävle

17 Oct 2022

När taket behöver läggas om är det få som vet hur man ska gå tillväga. Det är bland annat av den anledningen som det finns duktiga takläggare i Gävle.

Diskussionen gick varm i personalrummet på vårdcentralen. Den handlade om huruvida man kunde lägga sitt eget tak eller inte. Det kunde vara lätt att tro att det var männen som tyckte att det var möjligt och kvinnorna som sa att det var bara snack. Att det bara var takläggare som kunde lägga tak

Men faktum var att det var tvärtom. Stina som var en av tjejerna tänkte tillbaka på rasten. I stundens hetta hade det bara handlat om att säga emot. Faktum var att killarna hade rätt åtminstone i hennes fall. Det visste hon eftersom hon själv hyrt in en takläggare för att lägga nytt tak.

Det är för högt att arbeta som takläggare

Trots att hon varit kaxig var hon själv vansinnigt höjdrädd och kunde knappt stå på en pall. Så nu när hon står på marken och ser två takläggare från Gävle gå runt där uppe på hennes tvåvåningsvilla svindlar det. De skulle ta bort alla takpannor för att byta den takpapp som ligger under.

Takläggarna skulle lägga tillbaka takpannorna när den nya takpappen var på plats. De arbetade sig systematiskt över hela ytan. Stinas oro för takläggarna hade lagt sig efter att hon sett att de var noggrant fastsatta i sina selar. Hon var ivrig att få se slutresultatet. Hon tänkte på arbetskamraterna och rodnade lätt vid tanken på vad hon påstått under rasten. Hör av dig till en erfaren takläggare via denna hemsida: www.takläggaregävle.se

Snickare för renovering i Täby

16 Oct 2022

När det är dags att renovera hemma i Täby så kan det behövas en snickare till projektet. Någon som kan utföra alla arbeten i trä som ingår i projektet.

Med hjälp av en snickare i Täby kan man utföra såväl små som stora projekt. Det kan vara så enkelt som att man ska sätta lister och så stort som att man ska bygga ett helt hus. Eller vad som helst däremellan. Snickaren är proffs på det mesta som innebär trä och dess funktioner.

För att bli snickare var man tidigare tvungen att bli lärling hos en redan färdig snickare. Idag kan man gå en utbildning som bland annat finns på gymnasiet. Men man behöver ändå en viss tid med att gå vid sidan om andra snickare, för att man ska kunna bli fullärd och åta sig egna projekt.

Duktiga snickare i Täby

Som beställare vill man troligen alltid ha det bästa som finns inom området snickare. Någon som är självgående, duktig och dessutom skapar det resultat man önskar sig. Men det kan vara svårt att veta hur man ska leta för att få tag i den där duktiga snickaren på orten.

En trygghet är att veta att den som är färdig snickare också kan sitt yrke väl. Och vill man ha det bästa av det bästa så kan man alltid be om referenser. Det är även viktigt att man har en god kommunikation med snickaren så att denne vet exakt vad man som beställare önskar sig.

Solceller i Dalarna gör dig till en vardagshjälte

16 Oct 2022

Klimathotet behöver motverkas för att det ska kunna finnas liv på Jorden i framtiden. Montera därför solceller och producera din egna, gröna el i Dalarna.

Varje år kommer det nyheter om nya problem med klimatet. Det kan handla om extrem värme, extrem kyla eller andra extrema väderfenomen. Detta visar tydligt på att klimathotet är ett verkligt problem och att alla behöver göra något för att det ska finnas en planet med liv även i framtiden.

Det handlar inte bara om att stater och politiker ska göra insatser för miljön, utan även att varje medborgare gör sitt bästa för att rädda planeten. Det kan ske i olika delar av livet, men ett enkelt och effektivt sätt är att sätta upp solceller på ditt hus, din sommarstuga eller till din bostadsrättsförening.

Så fungerar det med solceller

Låter du montera solceller i Dalarna kommer du snabbt att kunna skörda fördelarna med dem. Solceller fungerar så att solpaneler fästs på taket och dessa fångar sedan upp solstrålarna. När det sker uppstår elektrisk spänning och likström formas. Denna ström omvandlas sedan till växelström genom växelriktaren som finns i solcellerna.

När växelström skapas skickas det till fastighetens elcentral. Från elcentralen skickas strömmen sedan vidare ut i eluttagen och kan därmed användas. Strömmen kan även laddas upp på batteri för att användas vid ett senare tillfälle. Skulle mer ström produceras än vad som används kan denna dessutom automatiskt skickas till elnätet. Du kan därmed sälja den ström som du inte själv använder.

Skapa dina egna ytor med stängsel i Uppsala

15 Oct 2022

En tomt utan eget stängsel i Uppsala är en öppen inbjudan till alla förbipasserande att skapa egna genvägar. Din tomt blir privat med ett snyggt stängsel.

Vi är många som har fått lära oss genom egen erfarenhet och det är inte alltid roligt. Ligger din bostad “rätt” till kan den lätt bli hela kvarterets gemensamhetsyta. Passerar man ditt hus på väg till busshållplatsen eller kiosken är det ju så lätt att snedda över din gräsmatta - det är ju bara gräs?

Oavsett vad traktens andra medborgare har för aktivitetsnivå tycker säkert du och de du delar hemmet med att din trädgård är fel ställe för allmänna gångstigar. Ett snyggt stängsel ger en naturlig inramning och sänder samtidigt en tydlig signal som säger att detta är privat område.

Stängsel för alla smaker och storlekar

Vissa har också motsatta problem så att säga. Småbarnsföräldrar och hundägare vet vad vi syftar på. Vi vill förstås att grannarna kommer och går endast efter inbjudan men vi önskar också att hundar och barn inte kan rymma utan vidare. Därmed inte sagt att de inte behöver viss övervakning - men de smiter på bråkdelen av en sekund ibland.

Att låta installera ett snyggt och stabilt stängsel i Uppsala lugnar alltså nerverna och ger harmoni. Det håller obehöriga ute och små två- eller fyrbenta familjemedlemmar inne. En eller två stadiga och låsbara grindar gör det hela perfekt. En kunnig och erfaren firma kan komma och göra en bedömning och sedan ge er en bra offert.

En stålstomme ska hålla länge

14 Oct 2022

Stålstommen är den viktigaste och bärande delen när man bygger nytt. Sedan bygger man på med glas, betong och utsmyckningar, som döljer en stark stålstomme.

Det finns standardiserade stålkvaliteter, och därför vet en erfaren leverantör precis vilket material man behöver för ett bygge. Det finns heller inga tveksamheter när det gäller stålets beskaffenhet, för allt är noga specificerat med ett nummer för den standard som behövs.

En stålstomme ska kunna bära många ton, och den måste vara stabilt konstruerad så att den inte rasar ihop oavsett vilket väder det är. Stora köpcentra och parkeringshus är ofta byggda runt en stomme av stål, och sedan är fasaden utformad enligt olika önskemål. Det finns företag som är speciellt inriktade på stålprodukter, och de ger gärna råd och tips.

Skaffa en stålstomme med kvalitetsmaterial

Stål är järn som har bearbetats på olika sätt. I enkla former är det järnplåt, bleck, körplåt och armering, men till kvalitetsprodukter är det ofta rostfritt stål. Körplåtar som man lägger ut på ojämn mark behöver inte vara så avancerade för att fylla sin uppgift. När det gäller stora stålhallar och andra byggen måste man satsa på kvalitet.

Därför är det bra att anlita en stålleverantör som är specialist på vilka typer som finns och vad man behöver använda till varje ändamål. Det ska vara prisvärt, men man får inte tumma på hållfasthetskrav och materialets egenskaper. De stora valsverken i Tyskland är kända för sitt stål i olika utföranden. De säljer årligen stora mängder stål till den svenska marknaden. Läs vidare om hur stål kan vara till stor nytta för ditt byggprojekt här: www.stålstomme.se

Trädfällning av döda och sjuka träd

12 Oct 2022

Har ni ett dött träd på er tomt? Döda träd ska man ta bort så fort som möjligt då de lätt kan knäckas. Ta hjälp av ett företag specialiserat på trädfällning.

Gamla, sjuka och döda träd blir ofta försvagade. Det gör att de kan falla omkull eller knäckas samt tappa sina grenar. För att undvika olyckor och att försvagade träd faller över hus, elledningar eller bilar är det viktigt att man sågar ner och tar bort dem. Trädsjukdomar kan också spridas vidare till andra träd och sjuka träd ska därför tas bort även av den anledningen.

Att fälla träd på den egna tomten kan vara knepigt. Särskilt om de är stora och står trångt till. Därför rekommenderas sektionsfällning och att man tar ner trädet bit för bit. På så vis minimerar man risken för skador i omgivningen.

Säker trädfällning i trånga utrymmen

Sektionsfällning av träd kräver specialistkunskaper. Särskilt som trädet ibland står så trångt till att man måste klättra upp i det för att kunna såga ner det och sedan fira ner delarna med rep. Wasa Trädfällning är ett exempel på företag som utför sektionsfällning eller säker trädfällning som det också ibland kallas.

Anlitar man en arborist eller ett trädfällningsföretag som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. Det får ner kostnaden en hel del. Men man ska ändå ta in offerter från några olika företag och jämföra priser. Ofta tar företaget också betalt för restiden. Välj därför ett trädfällningsföretag som inte ligger alltför långt bort.

Hur man smidigt kan sälja sina lastpall

5 Oct 2022

Har du en massa lastpall som bara står och tar plats där hemma? Istället för att låta dem skrota och bli dåliga, så kan du sälja av dem till ett företag.

Det är så smidigt hur man handskas med stora och tunga saker. Med en lastpall under kan man enkelt lyfta upp dem med truck. Det gör att de blir betydligt enklare att handskas med, trots att det är väldigt mycket vikt på. Förutom det, skyddar pallen även saken, eftersom den slipper ligga direkt på marken och istället ligger på pallen.

Man ser ofta utanför företag stora högar med olika pallar. De tar mycket plats och man behöver kunna förvara eller göra av med dem eftersom. För många är lastpallar något man slänger. Men det finns faktiskt de som tar vara på dem och ser värdet de kan ha i sig. För att inte tala om hur mycket man kan använda dem till.

Du kan sälja lastpall till företag

En del vill bara bli av med dem, de tar mycket plats och behöver försvinna. Det finns företag som gärna köper upp dina gamla lastpallar. Där renoverar de pallarna om det behövs, och sen återanvänder de dem. Du kan sälja lastpall till ett sådant företag.

Lastpallar används främst till företag för att lasta och frakta tunga saker. Det kan vara en hög med jord, pålar eller något annat. Men många privatpersoner ser också det fina i dem. Som alla möbler man kan bygga med lite fantasi. Man kan få helt nya utemöbler som man gör med hjälp av dem. Klicka dig vidare till detta företag för att se hur du kan sälja dina lastpallar: www.säljalastpall.se

Stålhallar byggs efter dina egna önskemål

1 Oct 2022

Stålhallar har fler fördelar än nackdelar. Du kan få dem uppförda efter dina egna önskemål och behov. Det finns sällan en stålhall som är den andra lik.

Stålhallar är byggnader som för det mesta anpassas efter kundens behov. Det är därför möjligt för dig att få en hall som är mer eller mindre skräddarsydd för dina behov. Innan du smäller upp hela byggnaden är det därför viktigt att du vet hur du vill använda den och att du har en bra ritning.

Smartast är att kontakta en arkitekt och be denne göra en ritning för just ditt projekt. Då kan du få med allt som ingår i hela bygget på samma gång. Här kommer du även kunna se alla detaljer. Från det allra minsta eluttaget till de stora bjälkarna. Det kan dock bli kostsamt med en arkitekt.

Anlita ett företag som kan stålhallar

En del företag om tar fram och bygger stålhallar kan erbjuda dig det mesta av arbetet utan att du ens behöver kontakta en arkitekt. De har anställt konstruktörer som gör ritningarna. Sedan har de projektledare, svetsare, stålmontörer och i kort sagt allt som behövs för att bygga din stålhall.

Det är mäktigt när allt kommer på pränt och blir synligt för blotta ögat. Sedan är det bara själva processen med att se din stålhall bli verklighet. Den monteras på den plats där du vill att den ska stå. Att få en egen stålhall, eller varför inte flera stycken stålhallar, är därför inte så svårt.

← Äldre inlägg