Blogg

Hur du hittar en målare i Nacka

4 aug 2021

Idag är det lätt att bara gå in på internet och söka på: målare Nacka, så dyker det upp förslag. Men hur hittar du någon som passar för dig och ditt projekt? Här kommer tips för dig som söker målare.

Det mesta går att hitta på internet idag. Så för att hitta en målare i Nacka behöver du endast göra en enkel sökning. Men vad ska du tänka på när du ska anlita en målare? Och hur ska du formulera dig när du ska beskriva vad du vill få gjort? Du behöver inte oroa dig, för du behöver inte på något sätt vara mycket kunnig inom måleri för att kunna anlita en målare.

Men det är viktigt att du vet vad det är du ska måla och vilket resultat du önskar dig. För det finns mycket man kan göra med färg. Inte enbart fräscha upp ytor.

Målare som kan alla knep

Du vet säkert vilka nyanser och färger som du tycker om. Kanske är blått din favorit, eller vitt. Men hur hemma är du på färgernas påverkan på känslor? Att en färg kan göra dig glad, produktiv eller lugn? Och att färg kan göra att ytor ser större eller mindre ut? Men det finns även olika slags målarfärger som kan skydda mot fukt, stoppa rost och liknande.

När du ska hitta och senare kontakta en målare i Nacka så är det viktigt att du vet vad du vill få ut av ditt projekt.

Ska du verkligen anlita en målare i Stockholm?

22 jul 2021

Många undrar om det verkligen är fördelaktigt att betala någon för att måla när det till och med kan vara roligt att göra det själv. Men fördelarna med att anlita målare i Stockholm är många.

När du ska måla om hemma kanske du tänker att du kan spara mycket pengar på att göra det själv. Dessutom kan det vara ett kul sätt att spendera tiden med kompisar eller familj. Du kanske tycker om att fixa upp hemmet, som en typ av terapi. Och självklart kan du ju göra det om du så vill. Men det ligger stora fördelar i att anlita en målare istället för att göra jobbet själv.

En av de största är slutresultaten. En professionell målare kommer alltid att få perfekta resultat, eftersom de lägger stor vikt på underarbetet. De vet vad som behöver göras med en vägg innan de ens målar den, för ett oklanderligt slutresultat.

Måla själv eller kontakta målare - vem vinner?

Tid är pengar, så i slutändan blir det effektivare att anlita en målare som gör arbetet åt dig på rätt sätt. Du kan till och med få arbetet utfört när du inte är hemma, som när du är på jobbet eller på semester. När det gäller priset så kan du dra nytta av ROT-avdraget. Det kan bli upp till 50% avdrag på kostnaderna. Så även om det kan vara billigare att måla om själv, kommer det aldrig att bli lika perfekt och effektivt som när du anlitar en professionell målare i Stockholm.

En kofot och salta havsvindar

28 jun 2021

Ska du riva köksluckor? Behöver uterummet tas bort för att ge utrymme för en tillbyggnad? Eller ska hela huset rivas för att ge plats åt ett helt nytt hus? Här kommer några tips för dig.

Är du den typen av människa som redan innan ett projekt kan se målet? Är du dessutom den typen av människa som går upp i en högre växel och bara kör på när du har ett mål? Då kanske du också är den typen av människa som går igång med ett projekt själv, för att sedan se att det gått snett och att hjälp behöver anlitas. Så om du står där med en kofot och känner de salta havsvindarna inför en rivning i Göteborg, kan tipsen som följer vara viktiga för bästa möjliga utfall på projektet. Du vill ju säkert riva så bra och fort som möjligt så att du kan nå det färdiga resultatet så bra, fort och billigt som möjligt.

Planera varje steg

Du har två valmöjligheter när det gäller en rivning. Antingen anlitar du en rivningsfirma, vilket i de flesta fall är starkt att rekommendera. Eller så läser du på ordentligt om det du ska riva. Det finns många fall där husägaren har gett sig på att riva bärande väggar, såga i elkablar eller något annat som varit farligt för både huset och husägaren. Tänk även på att riva mycket försiktigt. Om du bara kör på med en slägga så får du också mer att bygga upp senare.

Ny teknik för nya tider

22 jun 2021

Det är med lås som med allt annat. De åldras. Tiden går, tekniken förändras och förbättras. Nycklar försvinner och låskolvar fungerar sämre och slits. Dags att kontakta din låssmed?

Som om det inte räckte att behöva bekymra sig för gammaldags bovar. Sådana med ögonmask och kofot som bryter upp din dörr och tar med sig familjens guld och juveler. Bor du på Sveriges hjärtslitande vackra framsida finns det gott om annat att tänka på i bovväg. Vind, salt och regn, exempelvis.

Tiden och vädret sliter på din låsutrustning. Den blir ankommen och vissa delar slits på ett sätt som gör att allt inte riktigt klickar som förr. Tekniken springer också den ifrån våra gamla kära haspar och låskolvar och rediga nycklar. Dags att hitta en duktig låssmed i Göteborg med andra ord.

En översyn av säkerheten i ditt hem

Vet du med dig att det var ett antal år sedan någon kontrollerade dina lås och din säkerhet i hemmet? Eller vet du inte ens om det behövs eftersom du bott i Kålltorp i trettio år och då aldrig behövt byta någonting? Då är det med största säkerhet dags för lite förnyelse.

Långt ifrån allt kan lösas genom ett enkelt byte av en låskolv - eller så är det det enda som behövs. Din låssmed vet.

Beställ en genomgång av hur det ser ut i just ditt fall. Är alternativa ingångar till huset skyddade och hur ser det ut med fönstren? Med rätt skydd blir både du och ditt försäkringsbolag nöjda.

Hur väljer man taktyp?

28 maj 2021

Ett tak håller förhållandevis länge, detta oavsett taktyp. Fast förr eller senare måste alla tak bytas. Men hur väljer man takmaterial och hur mycket kostar egentligen ett nytt tak?

Beroende på taktyp och väderförhållanden håller ett tak mellan tjugofem och hundra år. Men för att ett tak ska hålla så länge måste man också underhålla och reparera det där emellan. När man byter ett tak lägger man oftast samma typ av material som det var tidigare. Detta eftersom arkitekten troligtvis hade en tanke med valet. Man kan också byta, men det är inte alla material som passar alla taklutningar och vissa material är också tyngre än andra. Tegel och betong är material som väger mycket och det är inte alla byggnader som klarar att bära upp tyngden. När man väljer materialtyp brukar man därför ta hänsyn till både arkitektur och utseende, husets konstruktion och taklutning, men även ekonomin.

Vänta inte för länge med takbytet

Att lägga om taket kostar en hel del, men det är en investering som är nödvändig. Ett läckande tak gör annars att huset snabbt sjunker i värde samtidigt som dyra renoveringskostnader för fuktskador tillkommer. Tegel och betong är de taktyper som kostar mest, men det är också de material som har längst livslängd. Men också arbetskostnaden är en stor del av priset då det tar betydligt längre tid att lägga ett tak av tegel jämfört med tak av plåt och papp. För att få en uppfattning om priset kan man kontakta en skicklig takläggare och be om en kostnadsfri offert.

Maskinuthyrning gör jobbet enklare

22 maj 2021

Har du ett tillfälligt grävjobb eller behöver du lyfta något? I en situation där du har behov av en maskin för att klara jobbet, är det alltid bäst att hyra maskinen istället för att köpa en.

I dagens samhälle spenderar vi ofta allt för mycket pengar på saker som vi faktiskt inte behöver köpa. Att spara pengar är något som de flesta vill göra idag. Det är alltid viktigt att tänka igenom fördelar och nackdelar med allt. Detta gäller även när du står i valet mellan att köpa en maskin eller att hyra en. Om du till exempel håller på med en tillfällig renovering i Skåne. Kanske behöver du få hjälp av en maskin för att gräva ut trädgården. Är det då verkligen värt att spendera pengar på att köpa en? Vart ska den förvaras? Svaret är då snarare att hyra en maskin.

Spara på kostnader

Du kan faktiskt spara pengar på maskinuthyrning i Malmö. Det kanske låter tokigt för att du faktiskt måste hyra en maskin, och det kostar trots allt pengar. Men att köpa maskinen är bara den första kostnaden. Tyvärr kostar allt i livet allt för mycket. Du måste betala för att den ska bli underhållen på ett korrekt sätt. Den måste också försäkras vilket kan vara en stor kostnad som du måste lägga ut varje månad. När du hyr en maskin är det inte ditt ansvar att den är försäkrad, eller att den blir underhållen. För det mesta lämnas den också bara av och hämtas upp.

Regelbunden service av lyftkranen gör att man slipper onödiga avbrott

11 maj 2021

På många arbetsplatser är någon typ av lyftkran ett viktigt redskap. Både för att spara ryggar och motverka förslitningsskador men även för att utföra lyft som en människa inte klarar av.

En lyftkran snabbar på och förenklar arbete, och hjälper till att motverka arbetsplatsolyckor. Många arbetsplatser och industrier använder konstant eller regelbundet en lyftkran i sitt arbetsflöde och går lyftkranen sönder stannar produktionen ofta av eller tappar tempo. En kran som utsätts för stora påfrestningar och som används regelbundet slits ut. För att undvika att den går sönder är det bra att regelbundet besiktiga och serva lyftkranen, och helst byta ut slitna delar innan de går sönder. På så vis undviker man även eventuella olyckor och slipper produktionstapp och stress för att arbetet stannar av.

Originalreservdelar till många olika lyftkranar

Det finns särskilda företag som kan hjälpa till med att regelbundet serva, reparera och byta ut delar. De arbetar med de flesta kranmärken och har även ett lager av reservdelar, även för tuffare miljöer. Detta innebär att man alltid kan få snabb hjälp om det skulle uppstå problem. Vill man ha hjälp med att serva och reparera en lyftkran kan det vara bra att kontakta flera olika företag och be om ett kostnadsförslag på regelbunden service. Ta även reda på vad de vanligaste reservdelarna kostar, som exempelvis bärhjul, drivhjul och lyftkrok. Be även om referenser från andra företag och kontakta dessa och fråga som de är nöjda med tjänsten och om något kan förbättras.

Brandsäkra fastigheter

6 maj 2021

Ingenstans där det finns luft finns det en 100-procentig garanti för att brand inte ska kunna uppstå. Det är något vi får leva med. Däremot kan vi göra en hel del för att göra hus mer brandsäkra.

En brand är alltid allvarlig. Från den överhettade kastrullen med olja till den stora branden som tar med sig många hus och kanske även liv. Elden är vår vän men kan också vara vår fiende. Vår fascination med elden är uråldrig - men vi behöver kunna kontrollera den.

Eld och brand i fastigheter som innehåller arbetsplatser eller bostäder måste i möjligaste mån förebyggas. Detta görs idag oftast redan vid byggnation då man har brandsäkerhet i åtanke vid planeringen. Brandsäkerhet handlar både om material som används och om byggnadssätt.

Oändligt många svenska byggnader är byggda långt innan brandsäkerhet kom på tapeten och det är här som brandisolering gör mest nytta.

Hur brandisolerar man äldre hus?

Det bästa och enklaste sättet att brandisolera är att använda så kallad stenull. Vid en brandisolering klär man husets bärande konstruktion med stenull. Man klär också genomgående strukturer som rörsystem för el, vatten och ventilation med samma material.

Vilken skillnad gör detta?

Stenull är inte brännbar. Genom att klä dessa strukturer med materialet förhindrar man att konstruktionen och rörledningarna brinner. Dessutom täpper man till eventuell syretillförsel mellan de olika delarna och utrymmena i byggnaden. En brand som inte sprids är betydligt enklare att släcka.

Alla tjänar på brandisolering, både privatpersoner och företag. Ta kontakt med en erfaren firma för en offert. Läs mer om brandisolering på denna webbsida: brandisolering.nu/

Pussla ihop ditt hus

26 apr 2021

Har du äntligen hittat din drömtomt och går i funderingar över vilket hus du ska bygga? Kanske är plånboken mindre än dina drömmar. Men i gengäld har du tiden och en hel del bra kunskap.

Som barn har du säkert lekt med byggsatser av olika slag. Men vuxna ska ju alltid vara värre och ha både större och dyrare leksaker. Är du på jakt efter en riktigt stor och dyr byggsats så kan du köpa en byggsats för hus. Vad är det, undrar du. Jo, det är precis vad det låter som. Du väljer helt enkelt vilket hus du vill ha och sedan levereras det till dig tillsammans med anvisningar för hur du ska bygga ihop det. Sedan är det bara att sätta igång.

Planera och planera rätt

Många väljer att köpa kataloghus med en totalentreprenad. Det innebär att du väljer en tomt och ett hus och sedan en dag står du där med nyckeln i din hand och kan flytta in. Låter det alldeles för lätt och tråkigt? Eller har du helt enkelt inte råd med ett kataloghus för miljontals kronor? Genom att använda dig av en byggsats kan du hålla nere kostnaderna. Men då uppkommer det en hel del annat som du måste tänka på. Du behöver själv se till att alla markarbeten och övriga arbeten blir gjorda. Och när byggsatsen väl har kommit så ska du, eller någon du anlitat, sätta ihop den. Därefter följer allt övrigt för att få ett fullt fungerande hus.

Slipade golv får ny lyster

26 apr 2021

Golvslipning är ett billigare alternativ till att lägga ett helt nytt golv. Har man en fin parkett eller ett vackert furugolv som sett sina bästa dagar återfår materialet sin forna glans.

Golvfirmor finns i hela landet, så du hittar lätt exempelvis ett bra, närliggande golvslipning i Huddinge. Om du låter slipa om dina gamla trägolv får de tillbaka sin ursprungliga skönhet, och repor och slitmärken försvinner. Sedan behövs bara lämplig ytbehandling, så har du tillbaka golvet i sitt originalskick. Anlitar du en golvslipare sparar du också in på kostnaden för ett nytt golv. Det kan vara extra förmånligt om du dessutom tänker på att du har ett mycket värdefullt golv redan.

Snabb och professionell golvslipning

När du anlitar en golvslipare får du ett proffsjobb utfört. Du kanske inte själv har de rätta kunskaperna, tillräckligt med tid eller rätta verktyg. Det tar mycket längre tid för en amatör att försöka åstadkomma något som liknar ett bra resultat. Vill du ha ett perfekt slipat golv med minsta möjliga besvär är det självklart enklast att ringa en golvslipare.

Själva slipningen är inte så dammig och jobbig som du kanske tror. Moderna maskiner samlar in slipdammet själva, så det yr inte som det gjorde förr. Men det är förstås nödvändigt att tömma rummet innan slipningen startar. När sedan arbetet är klart återstår det roligaste, att se hur ytan blir som ny med ett fint lack eller vax. Därefter har du ett snyggt golv som du kan vara stolt över, och det kommer att hålla länge.

När fötter möter golv

13 apr 2021

Mjuka golv för alla slags fötter. De som är små och de som ömmar. De som är unga och de som är starka. Doftande vackra naturmaterial i ditt hem. Allt du någonsin kan önska dig för dina fötter.

Slipade hjärnor anses vassa och intelligenta. Något vi alla kanske skulle vilja ha, men få faktiskt tränar upp till fulländning. Andra tränar upp sitt hantverk till fulländning. Slipar och filar på sin förmåga eller sin passion och till slut sitter det. Någon målar, andra bygger, en tredje kanske väver eller syr, andra lägger golv och vissa förfinar kunskapen om hur man slipar ett golv.

Slipa din förmåga

Att vässa dina kunskaper och bli fulländad kan ta tid, men är en resa som kan ta dig hur långt som helst. Det kan bli i form av arbete som du erbjuder eller kanske tjänster du säljer. Ofta handlar det om både och. Om du till exempel skulle vilja bygga ett företag och ägna dig åt golvslipning så ligger det ju nära till hands att sälja även de produkter som behövs för att slipa golv. Det gäller alltså att slipa mer än en förmåga. I vissa fall blir det en färdig produkt att sälja eller ställa ut. Att ta fram en färdig produkt kan ge andra riktningar med tiden. Du kanske börjar undervisa i ämnet eller tar fram biprodukter som du säljer på en stor eller liten marknad. En resa där du vill fortsätta att dela din kunskap med andra, där en del blir kända över hela världen. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: stockholmsgolvslipning.nu

Hur många gånger kan man slipa om ett trägolv?

12 apr 2021

En golvslipning kan få en sliten och trist parkett att se ut som ny igen. Att slipa om ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt golv. Här kommer några användbara tips.

De allra flesta väljer att lägga in ett trägolv om de själva får bestämma, och det är lätt att förstå varför. Trä är vackert och ger ett mjukt intryck, men är också mjukt och skönt att gå på. Dessutom är det ett hållbart och miljövänligt material, som går att förnya och slipa om när det blir repigt.

Hur många gånger man kan slipa om ett trägolv beror på hur tjockt det är och om det har slipats tidigare. Det är inte ovanligt med massiva trägolv som är uppåt hundra år gamla, men generellt brukar man säga att en bra parkett går att slipa ungefär sex gånger.

Så får man trägolvet att hålla längre

Det finns många fördelar med att låta en professionell golvslipningsfirma slipa trägolven framför att göra det själv. För det första går det snabbt och de är också noga med att slipa så lite som möjligt så att man ska kunna slipa om golvet igen i framtiden. Resultatet blir också jämnt vilket är viktigt för att ytbehandlingen som ska skydda golvet ska fungera optimalt. Då håller golvet längre och behöver inte slipas om lika snabbt. En annan fördel är att en professionell golvslipningsfirma använder sig av ett slutet system och kan slipa golvet utan att det dammar. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipningöstermalm.se 

Dags för ett takbyte

12 apr 2021

Taket slits allt eftersom. Man brukar säga att gärna en gång per år ska man se över det. Man utför då både en taktvätt samt ser över om taket är i fint skick. Glöm inte att se över taket i tid.

Det finns många anledningar till varför man byter taket. Vill man göra en förändring i huset och få högre i tak? Då är det en väldigt bra anledning. Kanske är det bara på ett ställe så man får in en fin kristallkrona. Eller är taket i dåligt skick? År efter år gör ni renoveringar, men skicket kommer snabbt ikapp och nu har ni tröttnat. Det är helt förståeligt att ni tröttnat. Taket har en väldigt god livslängd, att byta det vid problem är en summa just då, men istället håller det väldigt länge.

Välj bland olika tak

Man bör verkligen tänka över sitt val inför takbytet. Det är inte taket i sig som är dyrt utan kostnaden av takläggare. Det finns plåttak, papptak, tegeltak, betongpannor och shingeltak, med andra ord en hel del. För- och nackdelar finns på alla de olika taken. Läs gärna på om dem innan du tar ditt beslut. En takläggare kan även hjälpa till med frågor om de olika taken.

Dessutom kan taken beroende på var man bor passa olika bra. Även detta är frågor som takläggaren kan hjälpa till med. Med ett nytt tak slipper ni alla bekymmer med tak som behövs renoveras hela tiden. Ni får ett hållbart tak som har en lång livslängd. Läs mer om takläggare på denna hemsida: takläggareörebro.se/

Nybyggen på gång?

3 apr 2021

Många är intresserade av att ändra bostaden. När familjen växer kanske man hellre bygger ut än byter bostad. Ett Attefallshus är en bra bostad till släkt eller hem för utflyttande ung vuxen.

Det är lustigt med hus, fastigheter och tomter. På något underligt vis verkar de ofta ropa efter uppmärksamhet. Är det inte trädgården så är det byggnaderna.

Bostadshuset står ofta och ser menande ut och pockar på att få en altan. Trädgårdsförrådet vill bara växa och bli större. Carporten vill uppgradera till garage och den tråkiga plätten där inget växer vill ha ett Attefallshus som kompis.

Klart att vi vill vara alla till lags. Dock har vi inte alla den nödvändiga kompetensen eller tiden. Vissa nybyggnationer kräver ett bygglov och det behöver du kontrollera i god tid.

Vem vill du arbeta tillsammans med?

När du bestämt dig för vad du vill ha och fått en gudomlig vision om hur det ska se ut är det dags att snabbt komma ner på jorden igen. Nu är rätta tillfället att kontakta din lokala byggfirma. Innan du köpt virke och gärna innan du skickat in ritningar till byggnadsnämnden. Det är inte smart att lyssna på råd. Det är supersmart.

Det finns förstås tretusen jättepigga gör-det-självare som står och hoppar och vill hjälpa till. Lyssna inte på dem! Lyssna istället på dem som inte bara påstår sig veta allt utan lugnt och sansat förklarar att detta har de sett förr och såhär ska man göra. Sedan kan du se fram emot ett lyckat byggprojekt. Läs mer om bygg på denna hemsida: byggfirmaörebro.se

Inspiration från de stora konstnärerna

19 mar 2021

När man ska göra om har man hittat en idé någonstans. I Västerås finns idéerna överallt. Inspirationen kan finnas på botaniska trädgården, konstmuseet, ja, till och med hos bandyklubben!

Prova att gå runt i bostadens alla rum och titta på väggarna. Vad finns det bakom tavlor och foton? En målad vägg, en fondtapet eller kanske en tapet med ett mönster som var snyggt för 10 år sedan. Vilken småbarnsförälder har inte täckt för en vägg med en tavla eller bokhylla för att barnens konstnärliga talang varit framme? När man flyttar på bokhyllan återfinns huvudfotingen barnet gjorde som liten och som inte gick att ta bort. Huvudfotingen är förvisso charmigare numera än när barnet gjorde den, men visst vore det skönt att placera tavlor och bokhyllor där man vill ha dem i stället för att gömma saker som inte ska synas.

Måla eller tapetsera med experthjälp

Dags att ta tag i hela renoveringsprojektet. En vägg med en nyans av grönt, inspirerat av stadens stolthet i bandy skulle vara en idé. I funderingen på om man ska måla eller tapetsera så är det egentligen ingen större skillnad. Båda formerna behöver ett bra grundarbete. Det kan vara bökigt och besvärligt att göra själv. Anlita i stället en yrkeserfaren målare som gör arbetet grundligt, snyggt och bra. Det går att göra mönster även när man målar en vägg, till exempel ränder, cirklar och annat som bryter av. Rummet kommer att kännas som nytt och man behöver inte täcka för hål och väggfasta barnteckningar längre. Läs mer på denna hemsida: målarevästerås.nu

← Äldre inlägg