Blogg

Trapphusmålning - hitta rätt företag

10 jan 2022

Dags för en trapphusmålning? Som fastighetsägare eller BRF så blir detta en viktig del av underhållet. Ett trapphus fyller en väldigt viktig funktion i en fastighet: det är det första man ser och det är i detta som man träffar sina grannar. Att miljön i trapphuset är ren, fräsch och inbjudande ökar trivseln och får e boende att anstränga sig lite extra för att hålla efter.

Dessutom: en trapphusmålning kan öka värdet på både fastigheten och - indirekt - på varje lägenhet. Det senare kan förklaras av följande: du ska sälja din bostad och du har fräschat upp den på ett påtagligt sätt där du exempelvis valt en homestylist för att inreda den på ett tilltalande vis. Men, vad är egentligen det första som möter spekulanterna? Det är själva poängen: man köper en bostad baserat på ett helhetsintryck. Hur ser det ut i trapphuset, hur ser de allmänna utrymmena ut och hur ser det ut exempelvis med trädgård, lekplatser och parkeringar? Man köper mer än bara en bostad. Därför är en trapphusmålning något som bör ligga i samtliga medlemmars intresse då en sådan bidrar till ett bättre första intryck.

En trapphusmålning är emellertid ett krävande jobb. Ställ dig i ditt trapphus och ta dig en titt på hur det ser ut. Det handlar om väldigt många konstiga vinklar, det handlar om högt i tak och det handlar om en massa små detaljer som måste täckas. Att materialet kan vara svårt att både förbereda och att måla på är ytterligare faktorer att ha med i beräkningen. Valet av målare måste, baserat på detta, ske med omsorg. Frågan är hur man hittar rätt firma? Vi tänkte gå igenom några punkter att utgå ifrån.

  • Ta in offerter. Det första steget handlar om det givna: kontakta så många målare som möjligt, låt dessa räkna på jobbet och lämna en offert. Det ger er en bra bild av priset och en möjlighet att förhandla. Rådet är att direkt stryka de dyraste målarna och samtidigt också peta bort de absolut billigaste. Det senare kan vara svårt - man vill aldrig betala mer än nödvändigt - men det finns en poäng i detta. Ett alltför lågt pris kan indikera en bristande kvalitet. En trapphusmålning tar lite tid att genomföra och går det extremt snabbt - ja, då har företaget tagit genvägar vilket leder till en bristande kvalitet.
  • Kolla referenser. Var har företaget målat tidigare? Att man har vana av trapphusmålning är väldigt viktigt. Erfarenhet och rutin gör skillnad - både sett till resultat och hållbarhet. Enklast att kontrollera detta är att kontakta tidigare kunder och gärna också besöka dessa för att se hur deras trapphus ser ut. Ju längre bakåt i tiden ni kan gå, desto bättre är det. Ni kan även be om referensbilder som ren inspiration. Finns inga referenser? Vi skulle inte tolka ett sådant svar särskilt positivt.
  • Garantier och flexibilitet. Får ni garanti på det utförda arbetet? Det är en viktig punkt att klargöra. En annan handlar om flexibilitet. Ni kommer att påverkas under tiden er trapphusmålning pågår. Det är oundvikligt. Men, ni kan även komma överens om vilka tider som passar bäst, när företaget ska börja och sluta sina arbetsdagar i syfte att påverka så lite som möjligt. Att man städar undan efter sig är även det viktigt. Det ska inte stå en massa färg i trapphuset.

Kom ihåg betonghåltagning i Stockholm när du ska renovera

5 jan 2022

Betonghåltagning i Stockholm är en viktig aspekt av många aspekter som har med bygg att göra. Den ska utföras med den bästa tekniken, säkert och av skickliga hantverkare med erfarenhet.

När du behöver betonghåltagning för ditt byggprojekt så ska det bli av smidigt, snabbt och med fokus på säkerhet. Du behöver yrkesmän som har den mentala flexibiliteten att kunna anpassa håltagningen efter kundens önskemål oavsett om det rör sig om nybyggen, renoveringar, rännor för avlopp, sågning eller borrning till fundament. Deras stora erfarenhet av olika metoder som kärnborrning, vajersågning, golvsågning och väggsågning garanterar att du kommer få ett jobb utfört efter dina specifikationer. De har flera års verksamhet i Stockholm med omnejd, så du kan vara trygg med att du hittat rätt folk för jobbet. Det spelar ingen roll hur stort eller litet jobbet är, det finns borrar och sågar för både små och stora uppdrag och tekniken kommer alltid anpassas till materialet som det ska borras eller sågas i.

Betonghåltagning till bra priser

När du behöver ha betonghåltagning så ska du veta att det finns en bra leverantör med konkurrenskraftiga priser utan att de för den delen tummar kvaliteten. Tanken är att många ska vilja och kunna ta del av dessa tjänster och därför står naturligtvis priset och kvaliteten i centrum. Så du behöver inte tänka att du ska spara en hacka genom att göra håltagningen själv. Ta kontakt med proffs som utför jobbet på ett strålande sätt till ett bra pris. Läs mer om betonghåltagning på den här hemsidan: betonghåltagningstockholm.com

Trädfällning som görs säkert i Sollentuna

4 jan 2022

När ett träd faller innebär det att otroligt starka krafter sätts i rörelse. Stammen och allt grenverk är tungt. Därför krävs kunnande och utbildning när man utför trädfällning i Sollentuna

Ett träd ser inte så stort ut när man står nere på marken och tittar upp. Har man inte erfarenhet av att fälla träd kan man lätt tro att det inte är så svårt att fälla det. Men det krävs rätt redskap, skyddsutrustning och kunnande för att beräkna hur trädet kommer att falla och ibland måste man ta ner det i delar.

När man anlitar en arborist så får man hjälp av yrkeskunniga som dagligen arbetar med att ta ner träd. Det är stor skillnad på att ta ner ett träd i skogen och att utföra trädfällning i Sollentuna. I ett tätbebyggd område finns det många risker och arbetet måste utföras så att varken människor eller byggnader kommer till skada.

De som utför trädfällning i Sollentuna städar upp efter sig

När ett träd väl ligger på marken inser man hur mycket material det blir. Grenar och kvistar behöver kapas och forslas bort och stammen måste kapas så att den går att flytta.

Vill man behålla materialet till ved så säger man till, annars transporterar arboristerna bort det till återvinningsstationen. Stubben och alla rötter är heller inte roligt att ha kvar i marken och därför kan de också transporteras bort.

När arbetet är klart är platsen återställd, det kommer in mer ljus och risken för ett fallande träd är borta.

Hållbar källarrenovering i Stockholm

29 dec 2021

En källare i Stockholm behöver inte vara mörk, kall och fuktig, eller bara ett förråd för cyklar och verktyg. Genom att låta renovera källaren kan det bli det perfekta mysrummet att umgås i.

Källarutrymmen är ofta mörka och lite fuktiga, vilket gör att man inte kan använda utrymmet annat än som förråd. Men det går faktiskt att renovera en källare och se till att den får bra ventilation och reglerad värme. I vissa fall kan man också först behöva bättra på dräneringen runt huset för att slippa problem med fukt. Men detta är något som hela huset mår bättre av. Har man lågt till tak i källaren kan man i vissa fall låta gräva ut utrymmet och på så vis få bättre takhöjd. Med bra luft och rätt temperatur kan källaren användas till så mycket mer och bli vinkällare, spelrum, kontor, hemmagym, gästrum, etc.

Skriv en önskelista inför källarrenoveringen

Det finns byggföretag som är specialiserade på källarrenovering och som kan förändra utrymmet så att det får den funktion som man vill och önskar. Innan man kontaktar ett byggföretag gäller det därför att fundera över hur man vill använda källaren. Ska det exempelvis finnas plats för tvättstuga eller extra badrum? Eller kanske ljudisoleras så att det kan användas som musikrum för barnen? Behoven kan vara många och varierande men det mesta går att ordna med hjälp av en kreativ och erfaren byggfirma. När man på ett ungefär vet vad man vill tar man in kostnadsförslag från två eller tre byggfirmor som har källarrenovering som sitt specialområde. Mer om källarrenovering kan du läsa på denna sida: källarrenoveringstockholm.se

Nyckelfärdiga hus ger dig en trygg affär utan överraskningar

28 dec 2021

Om du funderar på att bygga hus eller uppföra ett hus så kan det bli en del överraskningar på vägen. Med nyckelfärdiga hus behöver du inte uppleva den stressen. Allt är precis som det ska vara.

För den oinvigde kan ord som nyckelfärdiga hus kännas mer eller mindre oseriöst och som om det var fråga om ett smäck-bygge. Inget kunde vara mer fel. När det gäller att uppföra några nyckelfärdiga hus är det alltid kunden som styr och ställer så att allt blir rätt. Det är kunden som bestämmer vilken färg det ska vara på väggarna. Vilka slags maskiner det ska finnas i kök och tvättutrymme. Om det ska vara kakel eller plastmatta i badrummet. Hur det ska se ut på utsidan. Mer eller mindre allt som ska ske är det kunden som bestämmer från början. Precis som vid ett vanligt bygge.

Titta hit om du bygger utan att använda nyckelfärdiga hus

När du bygger en villa eller en liten mindre stuga utan att använda dig av lösningar som nyckelfärdiga hus, kan du råka ut för prishöjningar. Det kan även dyka upp överraskningar såsom att saker inte fungerar som du hade tänkt. Med ett nyckelfärdigt hus slipper du helt enkelt dessa obehagliga överraskningar och får koncentrera dig på att bo i ditt redan färdiga hus. Nyckelfärdiga hus levereras i det skick du vill ha dem, färdiga att leva och bo i. Du behöver bara stiga in genom dörren och börja njuta av tillvaron från dag ett.

Välj en målare i Stockholm som låter dig välja själv

27 dec 2021

Du som är trött på tråkiga standardtapeter gör klokt i att anlita en målare i Stockholm som tapetserar med tapeter du själv köper in. Det är det faktiskt inte alla som gör, så fråga först.

Det finns flera anledningar till att vissa målerifirmor inte går med på att sätta upp tapeter kunden köpt in på egen hand. Många målare vill veta exakt var tapeterna kommer ifrån, för att vara säkra på vilken teknik som ska användas. Men en riktigt duktig målare kan så klart sätta upp vilka tapeter som helst. Även gamla vackra vintage-rullar du hittat hemma hos din farmor.

Ställ krav på din målare

Du som anlitar en målare i Stockholm ställer troligtvis höga krav på färg- och formspråk. Att inreda en lägenhet i Stockholm är ju inte något som görs hipp som happ, eller lämnas åt slumpen för vad som råkar finnas i målarens utbudskatalog. Stockholm är en äkta designstad. Självklart ska dina väggar spegla det, precis som de ska vara ett uttryck för din personliga stil och utsökta smak.

Fråga målerifirman du funderar på att anlita om de godkänner att du själv köper in tapeterna som ska sättas upp. Gör de inte det kanske du ska försöka hitta en annan målare. Tapeterna sätter verkligen tonen för hela din inredning, och det finns ett otroligt utbud av häftiga tapeter på marknaden. I alla fall om du får välja mellan marknadens hela utbud, och inte bara de praktiska standardtapeterna i målarens pärm.

Gå en fallskyddsutbildning för säkrare höghöjdsarbete

21 dec 2021

Arbetar du på en byggarbetsplats eller vistas på höga höjder av annan anledning? Då kan det vara ett krav att du ska gå en fallskyddsutbildning, så att du kan ta dig ner på ett säkert sätt.

Att arbeta på hög höjd, med en fallrisk, är ett mycket farligt moment. Men ändå är det i många fall omöjligt att helt komma ifrån det. Vissa moment måste man helt enkelt göra för hand, och på ett sätt som gör att man kan riskera att falla ned. Men då finns det många olika sätt att göra arbetet säkert så att man kan undvika att falla, eller att man åtminstone stoppar fallet så att man inte trillar hela vägen ner till marken. Och om man skulle falla så finns det sätt att fånga upp personen som fallit, utan att riskera att även den som räddar ska råka illa ut. Allt det och mer därtill får du lära dig när du väljer att gå en fallskyddsutbildning.

Fallskyddsutbildning för att du inte ska falla

Hela syftet med en fallskyddsutbildning är att du inte ska falla. Men om du ändå skulle göra det, så ska du veta hur du ska hantera det och även kunna hjälpa andra. De som håller i en dylik utbildning är företag med personal som är utbildade och har lång erfarenhet inom området. Det krävs ett lugn och att man inte är rädd för höjder, även om man förstås ska ha en respekt för höjdens alla risker.

Behöver du hjälp med badrumsrenovering i Sundbyberg?

20 dec 2021

Det kan vara svårt att klara av en hel badrumsrenovering på egen hand. Det är mycket som måste bli korrekt gjort, och vissa saker är faktiskt bäst om man överlåter till proffsen i Sundbyberg.

Är ni igång och ska renovera badrum i Sundbyberg? Då behöver ni hjälp av en pålitlig och skicklig hantverkare. Det är faktiskt riktigt svårt att klara av en hel badrumsrenovering på egen hand, helt utan hjälp från andra. Särskilt om man aldrig har gett sig på något sådant projekt tidigare och inte har några kunskaper om hur ett badrum ska renoveras och vilka regleringar som ska följas i våtutrymmen. Det krävs rätt folk på rätt plats när det är dags att renovera badrummet. Rörmokare, snickare, mattläggare och målare är exempel på hantverkare som behövs när ni ska renovera ert badrum.

Flera aktörer hjälper till att färdigställa er badrumsrenovering

Självklart kan ni själva göra en hel del när det är dags för badrummet att renoveras. Ni kan till exempel bära ut alla möbler och förbereda för hantverkarna. Även badkar, handfat och toalettstol kan ni passa på att göra er av med. Vill ni exempelvis sköta målningen själva så kan ni självklart göra det. Annars kan firman som sköter renoveringen också ordna med någon som kommer och målar badrummet. Hantverkare har alla kontakter som krävs för att renoveringen av badrummet ska bli gjord så bra som möjligt inom en rimlig tidsram. De bokar in rörmokare och andra som behöver hjälpa till för att badrummet ska bli klart.

Trädfällning i Nacka är inget för lekmän

12 dec 2021

Behöver du anlita någon för trädfällning i Nacka ska du se till att de även har koll på stubbfräsning. Att fälla träd är en sak, men att sedan fräsa bort stubbar kan vara lite lurigare än man tror.

När du tänker på trädfällning kanske det är själva trädet du är mest bekymrad över. Hur det ska fällas och om det finns risk för att någon ska komma till skada. Det är ju så lätt hänt att ett träd trillar åt fel håll. Då kan olyckan vara framme fortare än du anar. Efter att trädet fällts står du där med stubben kvar i marken. Och under stubben växer det stora tjocka rötter som ska bort de med. Hur ska du göra?

Har du anlitat ett bra företag, som kan allt om trädfällning, så kan du vara säker på att de kan det här med stubbfräsning också. De har då en speciell maskin som liksom tuggar sig ner i stubben och förvandlar allt som kommer i dess väg till flis. Det bästa med det är att flisen kan säljas eller så kan du använda den själv till bränsle.

Lätt som en plätt att få hjälp med trädfällning

Bor du i Nacka kan du lätt hitta företag som specialiserat sig på trädfällning. Förr slog man upp det i telefonkatalogen men idag är det bara att googla på nätet. Innan du vet ordet av har du fått en massa olika förslag. Bara att kontakta firman du valt ut och beställa tjänsten. Läs mer om trädfällning på denna hemsida: trädfällningnacka.nu

Hur planerar man bäst inför en brunnsborrning i Värmland?

12 dec 2021

Med en egen brunn får man fri tillgång till vatten. Vid brunnsborrning för vatten krävs heller inget tillstånd. Här kommer några användbara tips för den som vill borra en brunn i Värmland.

Som boende på landsbygden har man sällan möjlighet att ansluta till det kommunala vattennätet. För att slippa hämta färskvatten i dunkar, och för att få fri tillgång på rent vatten är en egen brunn den enda lösningen. Men det gäller att anlita en erfaren och seriös brunnsborrare för att man ska få en så bra brunn som möjligt, och som kan förse hushållet med rent vatten lång tid framöver. Vid brunnsborrning i Värmland finns det vissa fördelar med att anlita ett företag från trakten, eller ett som tidigare har anlagt brunnar där. Detta eftersom de vet vilka risker som förekommer och vilka ämnen som finns i marken och vad man ska se upp med. Vilket i sin tur kan leda till att man slipper använda sig av kostsamma filter för att rena vattnet från exempelvis kvicksilver.

Brunnens placering och storlek är viktig

En brunn ska alltid anläggas på säkert avstånd från föroreningskällor som avloppstank, industrier, brandövningsplats etc. Smutsigt vatten ska helst inte heller kunna rinna i riktning mot brunnen. Därför ska man helst, om det går, anlägga brunnen högre upp i en slänt eller liknande. Men för att brunnen ska kunna producera den mängd rent vatten som hushållet behöver måste storleken anpassas efter behovet. Fast det gäller att också tänka långsiktigt ifall familjen kommer att växa och behovet öka.

Dags att byta till nya fönster

9 dec 2021

Ibland blir fönster slitna och i dåligt skick. Då kan det vara dags att göra något åt saken. Att byta fönster är en bra investering och gör det möjligt att sätta sin egen prägel på huset.

Är ni ute efter nya fönster till huset i år? Då ska ni kolla så att ni hittar några riktigt bra och prisvärda fönster till ert hem. När det gäller fönster kan det kännas som en djungel när det kommer till vilken typ man ska välja. Det som kan vara bra att tänka på är vilken stil man är ute efter och som skulle passa bra till huset. Med hjälp av nya fönster kan man sätta sin egen prägel på huset och ge huset en helt ny look. Kanske kan fönster med spröjs vara något? Spröjs ger en extra charm till huset. Särskilt om det är ett äldre hus det handlar om.

Välj fönster efter tycke och smak

Fönster med spröjs delar av fönstret i flera delar. Många tänker att det blir besvärligt med sådana fönster. Speciellt när det är dags att rengöra fönstren. Faktum är att spröjsen går att ta bort under tiden som man putsar fönstren. Sedan sätter man bara enkelt dit den igen när fönstren är rengjorda. Det är inte bara i äldre hus som det passar att använda spröjs till fönstren. Spröjsade fönster passar bra även i nyare och mer moderna hus. Man väljer helt enkelt själv vilken typ av fönster man tycker bäst om och som passar husets exteriör.

Rationella beslut med geoteknisk undersökning

9 dec 2021

Markanläggningar och annan byggnation baseras på geoteknisk undersökning. Utan sådan skulle fel beslut kunna tas rörande material såväl som metoder. Välj därför affärspartner noga.

Att skiftande typer av markförhållanden ger olika förutsättningar då man ska bygga är knappast några sensationella nyheter för någon som arbetat inom byggbranschen ett tag. Urberg uppför sig annorlunda som underlag än leråker, föga förvånande. Det förstnämnda är hårt men pålitligt, det andra alternativet behöver pålning.

Med tanke på detta är det föga förvånande att man lägger stor vikt vid de resultat man får fram via en geoteknisk undersökning. Både grund, övrigt material och arbetsmetoder påverkas. Alla måste kunna lita på att det färdiga resultatet blir stabilt och fungerar i många långa år in i framtiden.

Geoteknisk undersökning ger svaren

En markanläggning i form av en vägsträcka ställer annorlunda krav på underlag än en fastighet för lägenhetsboende eller en affärsbyggnad. I det första fallet har vi en anläggning som belastas ständigt med rörliga föremål med relativt liten tyngd. I andra fallet kommer stor tyngd att belasta konstant men ingen rörelse förekommer. Undersökningen säger alltid vilka markförhållanden vi har att handskas med.

Byggmetoder och material kan anpassas till de unika förhållanden som råder. Med detta följer att all planering kan göras på ett mer rationellt och ekonomiskt sätt. Material, personal och maskinutrustning kan bokas och användas effektivt. Resultaten kommer att bli därefter. När byggnationen har kunnat anpassas blir resultaten väldigt mycket bättre.

Geoteknisk undersökning är en självklar del av modern byggteknik. Välj rätt affärspartner. Läs mer om geoteknisk undersökning på denna sajt: geotekniskundersökning.se

Fräscha upp golvet med golvslipning i Göteborg

3 dec 2021

Har golvet fått fula repor? Alla trägolv behöver regelbunden behandling för att hållas fräscha och fina. Med en golvslipning i Göteborg kan du få även ett skadat golv att se ut som nytt.

När du kommer hem märker du direkt att något är annorlunda. Den där tunga byrån, brukade inte stå på andra sidan väggen? Måste vara barnen som har lekt någon lek och känt för att möblera om. Du låter det vara. Du minns själv hur det brukade vara när du var barn, hur möblerna fick byta plats för jämnan. I ena stund var fåtöljen en bil, i nästa ett fartyg. Och det är ju bara att flytta tillbaka byrån sedan.

På morgonen därpå har du redan glömt bort byrån. Först när du kliver ut i vardagsrummet ser du det. De långa reporna som sträcker sig som öppna sår över hela golvet. Åh nej! Golvet är förstört!

Med golvslipning blir gamla golv som nya

Lugn. För dig som behöver slipa golv i Göteborg finns det professionell hjälp att få, oavsett om du har fiskbensparkett, chevronparkett eller annat trägolv. En golvslipare kan fräscha upp ett skadat eller slitet golv så att det ser ut som nytt.

Alla golv behöver slipas med jämna mellanrum. Det görs för att få bort slitage. Golvslipning tar bort det slitna ytskiktet och skapar en ny fräsch yta. Efter slipning görs en ytbehandling med lack för att göra golvet motståndskraftigt och vackert. Med regelbunden behandling kan ett trägolv hålla i många år – trots vilda barnlekar!

Välj rätt isolering i Västerås

29 nov 2021

Det är viktigt att ha isolering, så mycket vet du. Men vad är isolering bra för och finns det olika anledningar till att du ska ha mycket isolering i Västerås? Även i innerväggar mellan rummen?

Utan isolering i väggar, golv och tak så hade det varit som att bo i ett tält. Med andra ord ingen bra idé ifall du inte vill ha astronomiska värmekostnader och en minimal bekvämlighet. För att inte tala om att själva huset hade mått dåligt. Men allt sånt vet du säkert redan, och ändå är det ibland svårt att veta varför du ska ha en hög isolering. När du exempelvis ska välja rätt isolering i Västerås så ska du gå på de väderförhållanden som finns där och hur kallt det brukar bli på vintern. Och det finns enkla listor att gå efter där du kan se rekommendationerna för olika delar av landet.

Isolering av olika anledningar

En isolering är alltså något som sänker värmekostnaderna, men det är även något som kan hålla värmen ute under heta sommardagar. Det kan även vara det som hindrar att ditt hem blir fuktskadat på grund av en blandning av kall och varm luft. Men förutom det så finns det många i landet som önskar att deras lägenhetsväggar hade haft mer isolering. Med dålig isolering i innerväggarna blir det nämligen mycket lyhört och du kan i vissa fall till och med höra vad grannen talar om med sin sambo, eller vilket tv-program som visas hos dem.

Golvläggare i Göteborg är bra

28 nov 2021

Skall man ändra något i sitt hem är det väldigt bra att börja nerifrån och gå uppåt för när man byter golv ändras rummets utseende och anlitar man golvläggare i Göteborg så blir det en bra start.

Ett nytt golv ändrar hela rummets utseende och det blir en bra början på en renovering. Kanske man haft ett mörkt, nedslitet golv som gett rummet en tung och allvarlig stämning. Vill man lätta upp känslan så gör golvet väldigt stor skillnad.

En golvläggare vet att golv av trä håller länge men det är en hel del arbete med att få det på plats. Man kan välja olika sorters trä, allt beroende på hur mycket man vill att det skall kosta och hur tåligt man vill att det skall vara. Kontaktar man en erfaren firma så får man råd och hjälp att välja vad som blir bäst.

Golvläggare börjar från grunden och går upp till ytan

När man skall lägga ett golv, det spelar ingen roll vilket material man valt, så börjar man med underlaget. Allt måste vara helt jämnt och rakt för att det man sedan lägger på skall hålla. Är där ojämnheter kommer det att synas och golvet kan spricka.

Det finns mycket att välja på när det gäller trägolv. Man kan ha parkettgolv, lamellparkett, fiskbensparkett, furugolv eller massiva trägolv. De materialen går dessutom att pigmentera till önskad färg. Ett laminatgolv har inte samma livslängd och ger inte samma mjuka känsla men har andra fördelar. Alla arbeten en golvläggare gör har fem års garanti.

 

 

← Äldre inlägg