Anlita en certifierad takläggare i Norrtälje

Börjar det bli dags att lägga om taket på villan? Var då noga när ni anlitar takläggare och välj en som är certifierad. Här är några tips för er i Norrtälje.

Taket behöver man vanligtvis inte lägga om särskilt ofta då ett tak som är lagt enligt konstens alla regler håller i mellan trettio till åttio år, beroende på vilket material det är gjort av. För att det ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att man sköter takunderhåll och även lagar taket när det behövs.

Plåttak har tendens att tappa färgen efter några år och måste då målas om för att inte rosta sönder. Både papptak och takpannor kan drabbas av mossbeväxning. För att inte taket ska bli fuktskadat är det viktigt att man tvättar bort mossan. Takunderhåll och reparationer är något som takläggare också sysslar med.

Ta in offerter från några olika takläggare i Norrtälje

Vill man ha hjälp med takunderhåll eller takläggning i Norrtälje ska man vara noga med att anlita en certifierad takläggare. Ta in kostnadsförslag från två eller tre stycken olika företag och jämför priser. Många takläggare erbjuder ett kostnadsfritt hembesök i samband med att man ber om en offert. Då har man även möjlighet att ställa frågor och bilda sig en uppfattning om takläggaren.

Innan man helt bestämmer sig för vilken takläggare man ska anlita måste man be om referenser samt ringa upp dessa och ställa frågor. Blev taket färdigt i tid och fanns det något som kunde gjorts bättre är bra frågor. Innan takbytet påbörjas måste man även skriva ett ordentligt avtal.

28 Feb 2023