Är du i behov av en riving i Stockholm?

Rent krasst och förenklat så kan man säga att en renovering eller en nybyggnation alltid sker efter en rivning. Det vill säga; har man inte köpt mark eller en tom tomt så kommer man att behöva riva det befintliga huset innan man påbörjar byggnationen av det nya. Logiskt – men ändå inte, sett till hur många privatpersoner missar denna punkt i sin planering.

 

Det vill säga, en privatperson som ska renovera i sitt kök kan mycket väl se till att köpa det nya köket på exempelvis IKEA, få detta levererat till dörren – men fortfarande ha det gamla kvar. Plötsligt står han alltså med två stycken kök – minimalt med plats – och måste i panik anlita ett företag för rivning i Stockholm och detta till ett högt pris. Det som borde skett här var följande plan:

  • Mannen i Stockholm tröttnar på sitt kök och bestämmer sig för att köpa ett nytt
  • Han hittar köket i fråga på IKEA
  • Han kontaktar några företag inom rivning
  • Han jämför priserna dem emellan och bokar in ett datum för rivning av den som erbjuder bäst pris.
  • Han beställer det nya köket på IKEA då hans rivning ska vara klar
  • Köket levereras och mannen kan installera detta utan problem

 

Det handlar alltså om att man måste ta med en rivning i sin planering och detta för att kunna komma igång med sin renovering och för att det kommer att spara mycket pengar. Ta punkt fyra som exempel på detta. Det finns väldigt många företag i Stockholm som erbjuder tjänsten rivning och dem emellan så varierar priserna ganska kraftigt. Att i panik tvingas välja första bästa kan kosta extremt mycket mer pengar än att i lugn och ro kontakta företag, ta i offerter och välja den som erbjuder det bästa priset.

Återvinning viktig vid en rivning

 

Här vill vi även flagga för att man ska välja ett företag som tar miljön på allvar. En rivning ska i så stor mån som möjligt ske med återvinning i åtanke. Bara för att du inet ska använda den gamla kylen, ugnen eller köksluckorna så finns det andra som kommer att vara i behov av dem. Något som skapar ett kretslopp som är bra för vår miljö och därför bör det företag man väljer för rivning ha återvinning som en viktig del i sin verksamhet.

15 May 2017