Att jobba med golvslipning i Uppsala

Vill du arbeta med golvslipträgolvning? Kanske planerar du att starta en egen mindre firma, eller så söker du en anställning? Klart är att det är en bransch som många är villiga att ge sig in. Även om jobbet stundvis kan vara väldigt tungt, finns det goda möjligheter att komma igång med litet kapital, samtidigt som det får anses ge relativt bra betalt. Exakt hur mycket man får i lön när man jobbar med golvslipning varierar givetvis. Det beror till exempel på om du är anställd eller egen företagare, och vilka priser du rimligen kan ta och fortfarande vara relevant i konkurrensen.

I en relativt stor stad som Uppsala finns det helt klart kundunderlag. Är man verksam i Uppsala, Stockholm, Göteborg, Malmö eller annan lite större stad har man det troligtvis betydligt lättare än om man jobbar på en småort. Det finns helt enkelt mer jobb att få.

Inom vad arbetar uppsalaborna idag?

I Uppsala är det en ganska normalstor del av befolkningen som arbetar inom bygg och anläggning, 5,7 %. I Stockholm är den lägre och i många län i landets nordligare delar är den lite högre.

Det som utmärker uppsalaborna mot till exempel stockholmarna, är att det största arbetsområdet är socialt arbete och vård. Kanske spelar rimligtvis Akademiska sjukhuset en stor roll i statistiken, eftersom de har omkring 8 000 anställda. Så många anställda hade de åtminstone år 2013 – om talet har ökat eller minskat sedan dess vet vi inte.

Bättra på jobbchanserna

I Uppsala, som i resten av landets län, hjälper en fullständig gymnasieutbildning till i jobbsökandet. Om du vill jobba med golvslipning kan det vara en idé att gå bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet. Här ges man grundläggande kunskap, varav en del mycket säkerligen kan komma till användningen i arbetet som golvslipare. Även om kunskapen kanske inte kommer till praktisk användning varje dag, är det något som många arbetsgivare troligtvis ser som meriterande.

En annan merit är B-körkort. För många jobb inom golvslipning är det till och med ett krav. I många anställningar sysslar man inte enbart med just golvslipning hela dagarna. Det kan således dyka upp ärenden när ett körkort är nödvändigt. När man jobbar med golvslipning är det inte ovanligt att man jobbar två och två – så kanske är ett körkort inte alltid nödvändigt just inför en slipning. Om det inte är ett krav hos arbetsgivaren är det dock sannolikt ett stort plus – helt enkelt eftersom det underlättar vardagen för alla inblandande.

Den som vill få jobb inom detta område kommer att behöva göra en period som lärling eller praktikant. Här är en firma som ger unga ambitiösa golvslipare chansen: golvslipninguppsala.nu/

26 Oct 2018