Att tänka på när du vill bygga till huset

Att göra en tillbyggnad på huset kan vara en bra idé när familjen växer och behovet av mer yta ökar. I Stockholm med sin överlastade bostadsmarknad kan det vara svårt att hitta ett större boende till ett pris man har råd med, och trivs ni i området där ni bor och har rotat er där är det betydligt bekvämare och roligare att göra en tillbyggnad.

Om ni får, vill säga. För det första du måste kolla upp, innan du börjar skissa på er tillbyggnad, är om ni har tillåtelse att bygga på ert hus, och i så fall under vilka förutsättningar. Den detaljplan som finns för i stort sett alla bostadsområden i Stockholm dikterar hur stora husen får bli, hur nära tomtgränsen de får komma, vilka stilar som är tillåtna och så vidare. Vill du veta vad du får och inte får göra ska du kontakta Stadsbyggnadskontoret i Stockholm , som kan hjälpa dig att ta fram denna information. Om du gör detta det första du gör så slipper du bakslag och tråkiga överraskningar längre fram i processen.

Skissa fritt och ta in en arkitekt

En skiss ska alltid börja med en vision av hur ni vill ha det. Sitt ner med familjen och gå igenom vad ni har för behov och önskemål vad gäller yta, utseende och funktion på tillbyggnaden. Tillåt er att drömma fritt i det här skedet, och ta sedan era idéer vidare till en arkitekt. Det är arkitektens jobb att utifrån era önskemål och husets förutsättningar skapa en tillbyggnad som harmonierar med huset. Här måste man inte tänka att tillbyggnaden ska vara byggd i exakt samma stil; en modern tillbyggnad kan funka, men den måste harmoniera och passa ihop med resten av huset.

Att rita en tillbyggnad är svårt, och det finns många exempel på estetiskt misslyckade tillbyggnader i Stockholm, men genom att anlita en arkitekt har ni gett er själva goda förutsättningar att få en snygg och praktisk tillbyggnad. En arkitekt kan förutom det estetiska se till att tillbyggnaden sker med rätt material och med rätt teknik, samt att placeringen på tomten blir korrekt. Skulle ni vara missnöjda med arkitektens idéer även efter flera modifieringar, kan ni alltid gå till en annan arkitekt. Det finns ingen anledning att stressa sig igenom den här processen, det är det viktigaste skedet vid en tillbyggnad.

Välj en bra byggfirma i Stockholm

För själva uppförandet av tillbyggnaden ska ni anlita en byggfirma i Stockholm som erbjuder totalentreprenad. Med totalentreprenad skriver ni bara ett kontrakt och får ett fast pris på jobbet. Byggfirman tillhandahåller all kompetens som behövs vid en tillbyggnad, vilket kan innefatta såväl snickare som målare, golvläggare, elektriker och VVS-installatör. Genom att byggfirman samordnar byggprocessen i de egna leden löper arbetet smidigare och er tillbyggnad blir klar fortare.

Mer info: https://www.byggfirmastockholm.biz/

25 Jun 2019