Att välja begagnad truck

Att välja den mest lämpliga av alla truckar som finns på begagnatmarknaden kan vara svårare än man tror. Ta därför hjälp av ett företag som har gedigen kunskap inom området.

Verksamheten hade vuxit, och därmed hade även lagret vuxit. Importföretaget, som sålde inredningsdetaljer online, behövde därför effektivisera sin lagerhantering. De hade redan rivit en vägg för att få mer utrymme. Dessutom hade de köpt in ett antal pallställ för att enklare kunna strukturera och hantera allt gods.

När man införde pallställen uppstod naturligtvis även behovet av en riktig truck – en som kunde lyfta och sänka pallarna från ställen. Som tur var fanns det redan en anställd kille på lagret som hade truckkort. Nils fick därmed i uppdrag att söka efter begagnade truckar.

Mycket att tänka på när det gäller truckar

Ganska snart insåg han dock att det fanns mer att ta hänsyn till än han först hade trott. Det handlade inte bara om att köpa vilken truck som helst. Skulle den vara eldriven eller drivas på diesel? Hur bred skulle den vara utan att skapa problem vid manövrering i lagergångarna?

Han behövde verkligen expertis för att undvika risken att stå där med en olämplig truck. Som tur var hittade han ett företag som inte bara sålde nya truckar utan också erbjöd begagnade truckar. Vid ett möte med dem kunde de snabbt kartlägga alla behov och förutsättningar och föreslå en lämplig truck. Nils kände en lättnad. Nu skulle allt ordna sig utan risk att han skulle bli klandrad för ett dåligt inköp.

14 Sep 2023