Att vara snickare i Uppsala ser så lätt ut

Naturligtvis är det många arbetsmoment man måste kunna för att vara snickare och göra en lyckad renovering i ett hus. Folk kan nog försöka göra det själva, men det är inte alltid det lyckas.

Om man får tro alla program i TV så kan vem som helst snickra allting, nästan samtidigt som man lagar en trerättersmiddag med grönsaker man själv har odlat. Detta är rena rama underhållningsprogrammen som man tittar på, och verkligheten ser inte sådan ut. Många snickrar själva, men man får bara höra om de lyckade projekten. Alla de gånger man fick ringa en professionell snickare i Uppsala, för att få ordning på det hela, talas det tyst om.

Det krävs mycket praktik

I en TV-produktion finns det en hel stab av medarbetare som inte syns i programmet. Man måste ha den största respekt för de riktiga snickarna, som har lagt ner många timmars ansträngning och praktik för att komma dithän att de exempelvis kan sätta in nya fönster och dörrar. Allt måste hålla tätt, och resultatet ska se perfekt ut. Ser man hantverkare i arbete, pratar de sinsemellan om olika moment som är lite knepiga.

Och då är det ändå professionella yrkesmän, som har satt in hundratals fönster förut. Det kan vara en bra affär att anlita proffs, för jobbet blir gjort snabbt och resultatet blir snyggt. Man behöver inte kasta material och köpa nytt för att någon sågade fel, och som privatperson kan man utnyttja sitt ROT-avdrag för snickarens tjänster.

29 Oct 2021