Balkonginglasning förlänger utevistelsen

Funderar du på en balkonginglasning? Det är ingen dum idé då det finns flera fördelar med att göra en balkonginglasning. En är den att du med en balkonginglasning kan förlänga balkongvistelsen då du slipper både väder och vind. Att få ljus är bland det viktigaste för oss människor, så är en inglasad balkong en chans att få vistas i en ljus miljö utan att behöva frysa eller blir blöt. Du kan ha dina balkongmöbler framme året runt och behöver inte oroa dig för slitage på utemöblerna. Du behöver inte ställa in dem, eller ta ut dem när det är dags att starta din balkongvistelse för året. Med en balkonginglasning kan du vistas på balkongen från början av april, till slutet av oktober, beroende på hur vädret är det året. På så vis kan du sitta ute, men skyddad mot det svenska vädret.

Så går en balkonginglasning till

Det första som man behöver för en balkonginglasning är att få tag i rätt hantverkare som kommer och gör själva balkonginglasning. Bor man i hyresrätt eller bostadsrätt, brukar föreningen, eller hyresvärden ha kontakter och en levarantör som balkonginglasning. Då bör man i första hand ta kontakt med den hantvekaren. Om så inte är och man har behov att själv komma i kontakt med en hantverkare, kan man alltid googla "balkonginlasning" och sedan den ort där man bor, till exempel "balkonginglasning Stockholm".

Hembesök med måttagning

Det första som en hantverkare bör göra, är att komma på kostnadsfritt hembesök, för att ta mått på balkongen och diskutera vilken slags inglasning som man önskar. Det brukar finnas olika slags inglasningar med fönster som man öppnar, eller fönster i sidledes, med eller utan synliga lister. Man kan även välja olika färger på listerna.

Själva arbetet

Sedan när man har kommit överens om vilka slags inglasning som man önskar, så kommer hantverkaren ut och arbetar och monterar inglasningen. Det brukar gå väldigt snabbt, beroende på hur stor balkongen är, tar det olika lång tid att glasa in balkongen.

Slutbesiktning

När arbetet är klart bör man sedan göra en slutbesiktning så att allt står rätt till. Hantverkaren bör också säkerställa att den som har fått balkonginglasningen är nöjd med sin balkonginglasningen. När det sedan är dags att betala för balkoninglasningen, vill man helt göra det för en balkonginlgasning som man är nöjd med. Därför bör man alltid kontrollera den som är hantverkare och kontrollera om de arbetar på sätt som man önskar; noggrant, arbetar med kvalitet och trevligt bemötande mot sina kunder.

9 Sep 2019