Bergvärme Göteborg - hitta rätt partner för ditt projekt

Bergvärme är en grön energikälla där man - genom en bergvärmepump - kan omvandla lagrad solenergi i berggrunden till värme för en villa eller en fastighet. Det är utöver en bra affär för miljön, även en bra affär för den egna plånboken. Den stora fördelen med bergvärme i Göteborg är nämligen att du som villaägare kan sänka dina kostnader för uppvärmning och energi med närmare 80% - årligen.

Detta förutsätter emellertid också att du dels har rätt förutsättningar och dels också att installation, borrning och val av bergvärmepump - och effekt på denna - skett på rätt sätt. Ser man till detta så inser man också att valet av partner blir väldigt viktigt och att man måste ta sig tid på att hitta en trygg och säker utförare.

Här nedan kommer några tips om du ska hitta rätt partner inom bergvärme i Göteborg:

  • Offerter. Ta in så många offerter som möjligt. Det kommer att finnas tydliga skillnader i pris och vissa företag kan vara betydligt billigare än andra. Välj bort de dyraste offerterna, men var även uppmärksam på att de billigaste kan signalera undermålig kvalitet och - ibland - rena fuskjobb. Vi skulle välja ett företag som ligger i mitten rent prismässigt.
  • Referenser. Var har man tidigare borrat efter bergvärme och installerat denna energikälla? Se alltid till att begära in offerter och se - givetvis - till att ringa dessa. Nöjda kunder är ett tecken på kvalitet.
  • Hjälp hela vägen. En fördel är om du hittar ett företag som kan hjälpa dig från start till mål. Vilket innebär att man tar hand om borrningen och allt markarbete samt installation av bergvärmepumpen. Företaget ska även kunna hjälpa dig med inköp av pump och bistå med goda råd i den frågan. Givetvis så ska du även se till att få garanti på jobbet.
  • Besiktning och betalning. Du betalar då arbetet är slutfört och besiktigat. Det är viktigt. Tyvärr ser man att många blir lurade på detta. Man betalar i förskott och ser sedan inte röken av företaget.
31 May 2023