Bergvärme Stockholm - fördelar med valet

Många privatpersoner tittar närmare på bergvärme i Stockholm och tar direkt ett steg tillbaka så snart de ser priset för installation, köp av pump och för borrningen. Det handlar om närmare 200.000 kronor om man väljer totalentreprenad - och det bör man också göra, för övrigt. Det finns andra lösningar som är billigare. Frågan är då också given: varför ska man välja bergvärme i Stockholm om det bär en sådan hög kostnad?

Det finns ett givet svar på detta. Du ska välja bergvärme av den enkla anledningen att det kommer att löna sig i det långa loppet. Den stora kostnaden lägger du direkt - men även där kan du, genom fina finansiella lösningar, slippa ta en så hård ekonomiskt smäll - och sedan så kommer tiden att verka för dig.

Det handlar nämligen om att bergvärme i Stockholm kan sänka dina årliga kostnader för uppvärmning och energi med närmare 80 %. Vem som helst kan räkna ut lönsamheten i detta. En annan fördel är att din bergvärmepump håller i närmare 20-25 år och att du sedan också kan använda samma borrhål när du investerar i en ny pump.

Välj rätt företag för bergvärme

Utöver detta så handlar det också om en lösning som ger dig grön energi och som - radikalt - minskar dina negativa avtryck på klimat och miljö. Har du rätt förutsättningar rent geologiskt så är bergvärme, den initiala kostnaden till trots, alltid en bra investering där du även vid en framtida försäljning kan räkna med ett högre slutpris. Bergvärme ger en klar värdeökning.

Det du måste tänka på är det finns tydliga skillnader i både pris och kvalitet mellan företag som erbjuder kompletta lösningar gällande bergvärme i Stockholm - undersökning, installation, planering, service och underhåll. Ett säkert kort är företaget Klimio som har lång erfarenhet av bergvärme och som alltid ser till att du som beställare får maximal effekt av din investering.

21 Feb 2024