Billigare att anlita en målare med totalentreprenad

Ska ni renovera och måla om? I så fall kan det vara smart att anlita en målare som erbjuder totalentreprenad. Det brukar bli både bättre och billigare.

Vid en renovering kan man behöva hjälp av både en målare, en snickare och en elektriker. För att spara tid och pengar kan man då anlita en målare eller byggfirma som erbjuder totalentreprenad. De har tillgång till all den expertis som behövs inom företaget och de kan ansvara för hela renoveringen.

Det är alltid bra att vara väl förberedd innan man kontaktar en målare med totalentreprenad. Fundera över vad som behöver göras i varje rum och skriv en “att-göra-lista”. Räcker det med att bara måla väggar och tak eller behöver snickerierna också få ny färg? Behövs det nya elledningar eller kanske fler väggkontakter?

Ta hjälp av målaren med färgsättning

Fördelen med att anlita en riktig målare i Mölndal är att man kan få goda råd och hjälp med färgsättning. Färg är nämligen en hel vetenskap och olika kulörer kan påverka hur vi uppfattar ett rum. Mörkare kulörer kan få ett rum att se mindre ut än vad det egentligen är men kan även skapa en mysig och ombonad känsla om man väljer rätt nyans.

Men kulörer påverkar också vårt sinne. Blått anses vara lugnande, likaså vissa gröna nyanser. Rött har motsatt effekt och är energigivande, samtidigt som det ger en varm känsla. Tycker man att det är svårt att bestämma kulör kan man provmåla direkt på väggen med några olika kulörer. Det brukar göra valet enklare.

27 Jul 2023