Bjud inte in tjuven

Man kan alltid skylla på andra och då det gäller inbrott så är detta definitivt inget undantag. Visst - det är i grund och botten inte ditt fel att just du drabbats av ett inbrott; det har skett en brottslig handling - personen som begått inbrottet har brutit mot lagen och borde således straffas för detta. Men, hur troligt är det att detta sker och hur höga är oddsen att personen i fråga ställs inför en domstol? Tyvärr så är det inte så stor chans och det är här vi menar att många drabbade skyller på andra snarare än att agera på egen hand. Polisen blir tvungna att prioritera brott idag - på ett helt annat sätt än förr. Detta som en följd av indragna resurser, ökade administrativa uppgifter och annat som tar mer tid i anspråk. 

Vardagsbrott som inte prioriteras

Att ett inbrott inte har högsta prioritet blir därför naturligt - sker ett mord eller en våldtäkt i Stockholms så måste detta, så att säga, ställas före i kön. Man kan tycka att det är förjävligt (något som det är) att polisen inte har tillräckliga resurser att lösa alla typer av brott; det är dock mer utav en politisk diskussion än någonting annat. Verkligheten ser, tyvärr, ut så. 

Men, det är ingenting som man tyst måste acceptera - det som krävs är en egen aktion där man ser till att säkra sitt eget hem till den grad att ett inbrott blir omöjligt att genomföra. Vi tänkte visa det bästa sättet att göra så. 

Ståldörrar säkrar ditt hem i Stockholm

Den vanligaste vägen in i hemmet är, såväl för dig som för en inbrottstjuv, genom dörren. En vanlig trädörr med en svag låskonstruktion är ett enkelt byte som en tjuv lätt kan ta sig in igenom. Antingen genoma tt dyrka upp låset eller genom att forcera dörren. det senare är faktisk inte så svårt som många tror. En trädörr har några svaga punkter som - utsatt för ett häftigt tryck - lätt kan ge vika. Din lösning? Varför inte investera i en solid ståldörr till ditt hem i Stockholm? Ståldörrar är omöjliga att forcera – om man inte, mot förmodan, skulle stöta på en inbrottstjuv med en gaffeltruck som flyktbil. De har en låskonstruktion som är ytterst sofistikerad. Dessutom så har ståldörrar förstärkta ytor - exempelvis kring låset; något som ytterligare säkrar ditt hem. 

Ståldörrar till alla lägenheter i fastigheten 

Ståldörrar - eller säkerhetsdörrar, som de också kallas – har ett yttre hölje av trä och det ökar din valfrihet. Bor du i exempelvis en fastighet i Stockholm där man har trädörrar så kan du välja att klä din ståldörr i samma nyans som de andra. Bäst är naturligtvis om man kan få hela BRF:en att inse vilken investering det handlar om och driva på ett köp av ståldörrar till samtliga lägenheter. 

En annan fördel är att ståldörrar även är brandsäkra. Börjar det brinna hos en granne så kommer röken att stoppas under en längre period och du hinner därigenom ta dig ut eller invänta hjälp från brandkåren. 

2 Jan 2018