Chevronparkett - vanliga frågor

Dags att lägga in ett nytt golv i vardagsrummet? Genom att välja en chevronparkett så får du ett tidlöst, klassiskt golv som verkligen går tillbaka i tiden. Fransk Fiskben - som golvet också kallas - har anor från 1500-talet och har under senare år kommit att öka i popularitet.

Det handlar om ett klassiskt, men aningen bortglömt, golv som verkligen kan ge ditt hem det där lilla, lilla extra och som kan ta din övriga inredning och interiör till en ny nivå.

En chevronparkett gör skillnad, men vi tänkte emellertid också gå lite mer på djupet gällande detta golv. Något vi gör genom att svara på några vanliga frågor - enligt följande:

Kan jag lägga chevronparkett på egen hand?

Mest troligt, nej. Det handlar om ett golv som kräver kunskap och erfarenhet. Faktum är att många professionella golvläggare har svårt att lyckas. Du bör ta hjälp - och du bär även se till att den golvläggare du väljer har erfarenhet av att lägga en chevronparkett. Minsta misstag i början av läggningen kommer att visa sig i slutet - och då också vara svårt att korrigera.

Var hittar jag chevronparkett?

Det finns några olika återförsäljare. Viktigt är att du säkerställer kvalitet och att du väljer exempelvis Ek som material och träslag. Parwood är ett exempel på en återförsäljare av rena kvalitetsgolv där du dessutom kan ta hjälp med installation och läggning.

Hur länge håller golvet?

Fördelen med att välja ett golv av trä och av ek i synnerhet är att man gör en långsiktig investering. En chevronparkett bär sin kostnad initialt - det är långt ifrån ett billigt golv - men det är också något som betalar av sig i takt med tiden. Du kan slipa det, du kan ytbehandla och du kan hela tiden fräscha upp golvets yta. Räkna med en livslängd på en mansålder.

Hitta rätt parkettgolv hos https://parwood.se/.

20 Apr 2023