Dammfri golvslipning

Vill du ha fräscha golv men oroar dig för dammet som uppstår vid renovering? Då kan du vara lugn. För med en dammfri golvslipning så kommer du slippa problemet med damm. Kontakta proffsen idag!

Många bävar för att renovera sitt hem i och med att dammet som uppstår vid en renovering letar sig in i alla vrår och är svårt att bli av med. Slipdamm är inte bra att andas in heller, speciellt om du har känsliga lungor eller astma så bör du vara försiktig. Men du kan renovera utan alltför mycket damm med hjälp av rätt maskiner. Att utföra en golvslipning kan verkligen ge hela ditt hem ett lyft och du kan få det gjort helt dammfritt. Anlitar du en bra hantverkare med rätt maskiner så slipper du dammet som vanligtvis uppstår vid en golvslipning. Det finns numera slipmaskiner som ser till att samtidigt som slipningen utförs så dammsugas allt damm upp. På så sätt undviker du att dammet åker omkring i luften och sprider sig överallt.

Efter golvslipningen

När din dammfria golvslipning är utförd så ska golvet efterbehandlas och det kan göras med olika metoder. Det kan välja mellan exempelvis lack, vax, olja, färg eller såpa. Men vid speciellt utsatta golv som i en hall eller i köket kan det vara bra med en efterbehandling som står emot vatten bra. Den behandlingsmetod du ska använda då är lack som ger ett bra skydd mot vatten. Annars är en fin och klassisk metod att behandla med såpa. Det ger ett riktig snyggt resultat.

18 Nov 2020