Det ligger fullt av asfalt på vägarna i Stockholm

Att lägga asfalt i Stockholm kan vara ett riktigt hantverk. Det gäller att lägga ut det helt rätt och se till att det ligger jämnt fördelat över vägar, gator och torg samt en och annan uppfart.

Vill du lära dig att lägga asfalt i Stockholm kan du börja med att gå en utbildning som har ett byggprogram. Därefter väljer du inriktning med specialisering på mark och anläggning. Det kommer vara varvat med både teoretiska och praktiska tillfällen. På en praktikplats får du lära dig allt om hur materialet fungerar och hur du ska hantera det på bästa sätt när det läggs ut på en yta. Att lägga asfalt i Stockholm kommer sedan att gå som en dans. Men först måster du lära dig grunder och öva en hel del så du blir säker på hur du ska göra när du sedan är ute i arbetslivet.

Stockholm har behov av asfalt på sina vägar

Det byggs mycket nytt i Stockhom och därför behövs det nya vägar med asfalt. All trafik gör dessutom att de gamla vägarna kan ha behov av att få lite ny asfalt på vissa ställen där den slitits bort, eller där tjälen gått hårt åt vägbanan och orsakat hål i marken. Med lite asfalt i de hålen är vägen snart som ny igen och ingen behöver göra häftiga girar med bilarna för att slippa fastna i hålet. En gir kan ju orsaka trafikolyckor, så det bästa är om alla hål lagas så fort som möjligt med ny asfalt.

1 Nov 2021