Dränera i tid och slipp problem

För att slippa fukt och andra problem i huset och särskilt i husets grund så kan det vara lämpligt att utföra en dränering, om det nu inte redan skulle vara gjort. Har ni dränerat ert hus?

Det kan som sagt uppstå många och ganska så stora problem om man inte har dränerat eller om det inte skulle vara ordentligt gjort. Det är inte kul att få in fukt och vatten i källaren eller husets grund, det skapar stora svårigheter och det blir väldigt kostsamt att reparera. En dränering är inte heller billig, men det är ett billigare alternativ och mycket mindre arbete än om man skulle bli tvungen att fixa alla skador som eventuell fukt kan ha orsakat. Se alltid till att kontrollera att dräneringen är gjord innan ni köper ett hus.

Hur utförs en dränering?

Det är ett stort och omfattande arbete att dränera. Det krävs stora maskiner och personer som är kompetenta och erfarna inom sitt område för att utföra uppgiften så korrekt och bra som möjligt. Man börjar alltid först med att gräva upp marken kring huset. Inte allt på samma gång, utan lite i taget. Sedan läggs en slang, en så kallad dräneringsslang, i botten av diket med lutning ut mot gatan eller där avlopp finns. Slangen tar sedan hand om det vatten som kommer underifrån och det vatten som tränger ned i marken. Anlita alltid en fackman vid sådana här omfattande typer av arbeten. De kan berätta mer exakt vad som behöver göras kring just ditt hus.

25 Nov 2020