En kofot och salta havsvindar

Ska du riva köksluckor? Behöver uterummet tas bort för att ge utrymme för en tillbyggnad? Eller ska hela huset rivas för att ge plats åt ett helt nytt hus? Här kommer några tips för dig.

Är du den typen av människa som redan innan ett projekt kan se målet? Är du dessutom den typen av människa som går upp i en högre växel och bara kör på när du har ett mål? Då kanske du också är den typen av människa som går igång med ett projekt själv, för att sedan se att det gått snett och att hjälp behöver anlitas. Så om du står där med en kofot och känner de salta havsvindarna inför en rivning i Göteborg, kan tipsen som följer vara viktiga för bästa möjliga utfall på projektet. Du vill ju säkert riva så bra och fort som möjligt så att du kan nå det färdiga resultatet så bra, fort och billigt som möjligt.

Planera varje steg

Du har två valmöjligheter när det gäller en rivning. Antingen anlitar du en rivningsfirma, vilket i de flesta fall är starkt att rekommendera. Eller så läser du på ordentligt om det du ska riva. Det finns många fall där husägaren har gett sig på att riva bärande väggar, såga i elkablar eller något annat som varit farligt för både huset och husägaren. Tänk även på att riva mycket försiktigt. Om du bara kör på med en slägga så får du också mer att bygga upp senare.

28 Jun 2021