En murare i Göteborg ingår i byggbranchen

Vad gör egentligen en murare? Har du någon gång funderat på att bli murare? Vill du veta hur man blir murare i Göteborg? Alla dessa frågor och fler kan du få svar på om du fortsätter läsa här.

Att vara murare i Göteborg kräver att du gått en utbildning som man enklast gör genom bygg- och anläggningsprogrammet. Du kommer att välja inriktning på husbyggnad för det är där som murare har mest jobb. Innan du blir helt färdig kommer du bli anställd som lärling i ett byggföretag och får då en lön där du är anställd under tiden du utbildas till fulländad murare.

När du har varit där i ungefär två och ett halvt år kan du sedan göra ett teoretiskt yrkesprov för att kunna få ditt yrkesbevis. Ett annat sätt att fixa sig en utbildning kan vara att du går hela utbildningen genom ett program som är förlagt på ett företag. Det vill säga att du jobbar som lärling där samtidigt som du får plugga in den teoretiska delen på distans.

Konkreta exempel på arbetsuppgifter för en murare

För att du ska kunna tillgodogöra dig yrket kommer du att vara med och uppföra byggnader. När det gäller tegelfasader så lägger muraren ett så kallat murförband. Andra saker en murare gör är att de bygger en skrotsten och kan montera upp olika former av eldstäder. Det kan vara en öppen spis både inomhus och utomhus, eller varför inte en vacker och värmande kakelugn i ett eller flera av rummen. Mer om murare hittar du på denna sajt: www.muraregöteborg.nu

13 Apr 2022