En smart investering

Att lägga nytt golv känns ibland som en övermäktig och dyr process. Samtidigt är det en god investering som kan höja värdet på ditt boende, och har potential att ge ditt hem en ny känsla.

Golven i våra hem är kanske inget vi tänker på så mycket till vardags. Vi lever våra liv ovanpå dem, men i många fall passerar de ändå ganska obemärkta förbi. Två tillfällen när vi möjligen ägnar golven mer uppmärksamhet är när det uppstår slitage, eller när vi ska flytta in i ett nytt boende. Då kan man behöva fundera på om golvet ska bytas ut, eller vad vi tycker om golvet som del av det nya huset eller den nya lägenheten. Den inredningsintresserade kan se golvet som den bakgrund mot vilken resten av hemmet kommer till, och som en viktig komponent i att skapa det hem man vill ha.

Några tips

Om du som bor i Uppsala funderar på att lägga nytt golv, men är osäker på vad du ska välja, kommer här några bra tips. Du som letar golv till ett sovrum, vardagsrum eller kök kan alltid känna dig trygg med att välja ett trägolv. Trägolv är vackra att se på, slitstarka när de behandlas på rätt sätt, och bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Just hållbarhet blir viktigare för fler och fler konsumenter, och om du istället är på jakt efter till exempel ett laminatgolv finns numera även återvinningsbara varianter av detta. Tänk även på hur rummet ska inredas i övrigt, och vilken typ av känsla du vill att rummet ska inge.

10 Feb 2021