En smed kan du hitta i Stockholm och dess omnejd

Att det finns en smed i Stockholm är bra för alla som vill ha hjälp med att smida något. Och då är det inte planer som ska smidas utan riktiga grejer av plåt.

Att ha tillgång till en smed i kvarteret är faktiskt inte så dumt alls. Tänk om det läcker in vid skorstenen och du behöver täta med lite plåt runt den. Då svetsar en smed lätt en liten plåtkrage som du kan lägga runt nedre delen på utsidan av skorstenen. På så sätt rinner inget vatten in och förstör ditt hus.

Det finns så mycket en smed kan göra. Inte bara hemma vid små trevliga husbyggen utan en smed kan även vara till nytta vid stora industrier. Här kan det handla om att svetsa ihop stora balkar av järn eller metall som ska sitta samman. Tänk dig en stor lyftkran. Den har blivit svetsad både här och där.

Smed verksam i Stockholm

En smed kan vara verksam inom flera områden. Vill du ha en trappa i smide är det en smed du ska vända dig till. Vill du ha ett trappräcke som även det är gjort i smide så är det även då en smed du behöver anlita. Det finns många inredningsdetaljer en smed kan förgylla ditt hem med.

En smed är lite av en formgivare. De kan arbeta vid stora industrier men även syssla med konsthantverk. Smeden arbetar då vanligtvis vid sin smedja och värmer upp metallen till hög värme innan den formas på ett sådant sätt som är lämpligt och beroende på vad som ska smidas.

6 Dec 2022