Enkla tips för ett trivsamt stall

Behöver du byta fönster i stallet? Eller kanske bygger du ett nytt stall och det är dags att installera fönster? Ett stallfönster måste hålla för mycket. Läs vidare för hjälpsamma tips!

Stallbyggnaden börjar bli till åren och det har tagit ut sin rätt på fönsterna. Ett stall är byggt för att hålla länge, men vissa delar slits fortare och är lite mer ömtåliga än andra. Även med rätt omvårdnad kommer man till slut att behöva byta ut stallets fönster. Likadant är det ju med våra egna hem. Det nordiska klimatet är hårt och tufft och sliter på byggnader och fönsterrutor. Stallfönster är ofta gjorda av trä eller stål – båda material som förr eller senare kommer att slitas ut. Det kan också vara så att du är igång med att bygga ett helt nytt stall och det är dags att installera fönster. Eller så har något av dina befintliga fönster gått sönder. Oavsett vilken din anledning är så vet du att du är ute efter nya fönster till ditt stall.

Underhållsfritt passar i en stallmiljö

Ett stall kräver mycket underhåll. Det är speciellt viktigt att stallet är helt, rent och säkert då det är ett hem för våra kära djur. Sen kräver ju inte minst djuren väldigt mycket tid och omsorg. Därför är det lätt att glömma bort att ta hand om andra delar av stallbyggnaden, fönsterna är därmed lätta att råka bortprioritera. Underhållsfria fönster är därför ett bra val till just ett stall. Varmförzinkade stålfönster har en mycket lång livslängd samtidigt som de är vackra att se på. Dessutom passar de stilmässigt till de allra flesta stallbyggnader. Träfönster kräver lite mer omvårdnad men skapar en annan, mer klassisk känsla. Tar du hand om dina träfönster kommer även de att hålla länge.

Fönster som passar dig

För att passa just dig och dina behov så finns stallfönster i flera olika former och färger och med olika funktioner. Vill du ha fyrkantiga, rektangulära eller välvda fönster? Vilken färg passar till resten av stallbyggnaden? Om du har fönster i stallboxarna kanske du vill att dessa ska gå att öppna och låsa på ett stabilt sätt för att inte riskera att de går sönder av väder och vind. Och eftersom att fönsterna ska hänga i ett stall så är det bra om de är gjorda av säkerhetsglas. Oavsett vad du är ute efter så är det bra att ta hjälp av en specialist på just stallfönster.

10 Mar 2020