Experter på färg

Genom färg kan man förändra alla ytor i bostäder. Det sägs att färg kan påverka hur vi känner och fungerar. Men färg är även ett skydd. Var kan man få hjälp att välja färg och att måla bostaden?

Om man ska måla om i sitt hem och glatt åker iväg för att köpa färg så kan man få en liten överraskning. Det finns otaliga färger och nyanser att välja på. Men dessutom finns det också färger med olika lyster som matt eller blank. Man ska även välja vilken typ av färg som man ska använda. Ska färgen vara oljebaserad, vattenbaserad eller av någon annan komponent? Ju mer man sätter sig in i ämnet desto mer förvirrad kan man bli. Då kan det kännas skönt att kunna anlita någon som kan allt om färg. Både i benämningen rött, blått och vitt samt olika slags målarfärger. Om man väljer att anlita en målare så är det någon som kan ge råd och tips. det kan vara svårt att veta hur en färg kommer se ut på en hel vägg. Eller hur tålig den kommer vara på ett trägolv. Så all hjälp är värdefull.

Det viktiga grundarbetet

När man ska måla någon yta så är det lätt att tro att det bara är att dra igång. Men för att få ett lyckat resultat så är grundarbetet oerhört viktigt. Slarvar man där så kan det snabbt bli väldigt fel. Färg kan snabbt börja lossna, ojämnheter kan synas mer än innan målningen, mögel kan uppstå i materialet och så vidare. Anlitar man en målare i Stockholm så kan man lita på att allt görs på rätt sätt. Som kund får man inte vara otålig utan låta grundarbetet ta den tid den det tar. Det kommer göra all skillnad för slutresultatet.

Skydd för grundmaterialet

Det sägs att man ska välja nyanser efter funktioner i olika rum. Vila främjas av en färg. Kreativitet av en annan och så vidare. Men färg är även skyddande. Det ger en yta som först tar smällarna av väder och vind. Därför är det också så viktigt att man väljer rätt färgtyp för rätt yta. Inom färgsorter finns det även färger som har extra funktioner. Brandsäkringsfärg är en slags färg som används exempelvis i fabriker. Det finns också rostskyddande färg eller plastfärger som lägger sig som en komplett hinna mot väta. Färgsättning och funktion i en och samma burk.

26 Aug 2020