Fönster gör att du kan se ut

Vad vore ett eget boende helt utan fönster? Det finns såklart de som bor utan fönster men då är det troligtvis bara för att det inte finns en annan utväg.

Det finns nog ingen som står ut med att bo i en lägenhet eller ett annat form av boende om det inte finns någon form av fönster. Det är ju förbindelsen med det som finns utanför. Tittar man på nya arkitektoniska fenomen så består de ibland nästan uteslutande av fönster. Det är glasrutor överallt.

Att kunna se ut handlade från allra första början om att hålla utkik efter fienden. Man hade små gluggar i väggen som man brukade kika ut genom. Dessa täcktes sedan över med en tygtrasa eller liknande för att hålla vind, och annat som ville flyga in, borta.

Fönster finns i många utförande

När du ska välja fönster till ditt boende kan du välja mellan många olika sorters design och utförande. Det fina är att du till och med kan sitta hemma i lugn och ro för att sedan besluta dig för vad du vill ha. Det går med andra ord att beställa fönster online precis som allt annat du behöver.

Det finns fönster med spröjs och utan spröjs. Det finns fönster som sitter i aluminiumbågar och det finns de som sitter fastsatta i karmar gjorda av trä. Vad som passar dig bäst är ju en smaksak och en känsla för vilka fönster som passar in i stilen ditt hus är byggt med.

8 Aug 2022