Förändra ditt hem genom golvslipning

Att man tröttnar på hur det ser ut i sitt hem är naturligt och en följd av att de flesta av oss faktiskt mår bra av lite förändring. Det innebär att vi kanske målar om, sätter nya tapeter eller köper nya möbler - saker som ger effekt och som också rekommenderas. Men, trots dessa förändringar så kan det ändå vara så att exempelvis vardagsrummet känns trist, trött och livlöst. Den ljusa färgen du satt på väggarna och den nya, genomtänkta belysningen kanske inte ger det fräscha intrycket som du hoppats på - rummet känns ändå lugubert och tråkigt.

Här kan förklaringen till detta ligga på det som dina fötter står på - nämlige golvet golvet är en extremt viktig del i hur man upplever ett rum. Och - det är också, tyvärr, en väldigt bortglömd sådan. Troligt är att du, precis som många andra, enbart tänker på golvet om du råkar tappa något på det. Blir det en fläck eller en skada - ja, då överväger du kanske åtgärder. Om inte - ja, då låter du golvet vara och som en följd av detta så får du också det något trista intryck vi gick igenom ovan.

Varför en golvslipning är ett bra alternativ

Ett golv måste underhållas och i detta underhåll så ingår även en golvslipning. En golvslipning - här menar vi på ett trägolv - kan göras kanske tre-fyra gånger och det är således inte ett projekts om du måste planera för varje år. Men, om du anlitar ett företag för en golvslipning i ditt hus i Stockholm så kommer du att se en enorm skillnad. Både sett till vilken värme och lyster det nyslipade golvet ger hela rummet och sett till hur mycket vackrare golvet i fråga blivit. Det bästa med detta kan sammanfattas i två saker:

  1. Det är billigare. Om man jämför priset för en golvslipning med ett nytt golv så är det en gigantiskt skillnad. Även omd u tar professionell hjälp. Inte minst idag då du kan använda ditt rot-avdrag och dra av 30% av den totala kostnaden för arbete.
  2. Det blir vackrare. Idag pratar man mycket om vintage, patina och om vikten av att bevara. Vi skulle säga att en golvslipning har alla dessa ord i sig. Du tar hand om ett gammalt hantverk, du bevarar detta för kommande generationer och du på köpet så får du ett golv med patina, som hunnit sätta sig och som är unikt sett till alla ådringar som löper genom - och över - ytan. Risken med ett nytt golv är att det dels känns konstgjort och dels att det kan gå sönder som en följd av att trä är ett levande material. Ett äldre golv i Stockholm behöver bara - genom en golvslipning - en uppfräschning och en efterföljande ytbehandling för att nå sin fulla potential igen.

Just ytbehandlingen är viktig och om denna så råder vi dig att ta hjälp. Här måste en balansgång hittas mellan skönhet och funktionalitet. Enkelt förklarat - den ytbehandling du väljer ska dels skydda och dels ge golvet lyster, värme och skönhet.

Tänk efter vilka rum det handlar om och vilket slitage som finns i dessa. Ett barnrum och en hall i Stockholm kanske behöver mer skyddande egenskaper än vad ett sovrum och ett vardagsrum gör. I de senare rummen kan man därför söka efter mer estetiskt tilltalande lösningar då skyddet, till stor del, kan stå åt sidan för att ge mer skönhet.

28 Mar 2018