Fördelen med lastväxlare

Sättet att välja vilket flak man ska ha på bilen är något som anammats inom två olika lastbilsmodeller. Med en trailer eller en lastväxlare kan man byta lastmöjligheter beroende på frakt.

En trailer är en förarhytt med möjlighet att fästa ett släp efter. Det kan se lite lustigt ut när bara förarhytten är ute och kör. Men på det sättet kan man också ställa av ett släp om man ska göra ett ärende eller är på väg att hämta upp ett nytt. Lastväxlaren är lite annorlunda konstruerad. Här finns en hel lastbils underrede med hjul och det är bara själva flaket som kan bytas ut. Båda sorternas fordon har sina fördelar eftersom de båda kan köra olika typer av frakter. Men trailern har också oftast ett längre släp där mer får plats.

Hålla nere priset

Fördelen med en lastväxlare gentemot andra lastbilar, är att det är själva lastväxlaren som hela tiden har den högsta kostnaden i drift, det vill säga förarhytten och underredet. Det billigaste på en lastbil är själva flaket och det är också det enda som byts ut på en lastväxlare. Som kund är det därför en god idé att anlita någon med lastväxlare eftersom man då kan få hjälp med vad man än önskar och dessutom till ett rimligt pris. De flesta företag försöker använda sig av så få leverantörer som möjligt för att ha så få kontaktpersoner som möjligt, men även för att slippa leta runt när man väl hittat någon som man trivs bra med. Läs mer om lastväxlarflak på denna webbsida: https://www.lastväxlarflak.nu

7 Jan 2021