Förverkliga drömmen om ett platsbyggt kök eller veranda

Har ni ett snickeriprojekt som ni vill förverkliga? Kanske en ny veranda till huset eller ett nytt kök? Att ta hjälp av en snickare redan från start ökar chansen till ett lyckat projekt.

Många drömmer om ett nytt fräscht badrum, ett funktionellt kök med plats för allt eller en fin veranda som även fungerar som ett uterum. Det är viktigt att ha fint runt omkring sig då det även ökar trivseln i hemmet. Med åren slits både kök och badrum. Familjen blir kanske större och vi behöver mer utrymme. Att renovera kök och badrum är kostsamma projekt men de höjer även husets värde precis som en utbyggnation gör. Badrummet är dessutom ett av hemmets viktigaste rum och behöver renoveras innan vattenläckor och fuktskador uppstår på grund av föråldrade fuktspärrar. För att man ska lyckas med sina byggprojekt krävs det att man redan från start är noga med planeringen.

Ta hjälp av snickaren redan i planeringsstadiet

Att ta hjälp av en erfaren snickare som även kan hjälpa till med planeringen kan vara bra. Då blir projektet som man har tänkt sig och troligtvis ännu bättre. En erfaren snickare kan komma med bra råd och föreslå smarta lösningar och saker som man själv kanske inte har tänkt på. Snickaren kan även hjälpa till med materialval för att lättare hålla budgeten. Det finns snickare som samarbetar med andra hantverkare som VVS-tekniker, kakelsättare och elektriker. Det gör att man själv slipper anlita behöriga hantverkare vid till exempelvis en köksrenovering. En snickare kan även specialanpassa snickerierna i exempelvis ett kök, badrum eller sovrum etc.

Referenser är viktigt då man väljer hantverkare

När man anlitar en snickare som privatperson har man även möjlighet att nyttja ROT-avdraget på själva arbetskostnaden. Detta innebär att utbyggnaden eller verandan kanske inte blir så kostsam som man först trodde. I alla byggprojekt är det viktigt att anlita rätt hantverkare så att bygget eller renoveringen blir hållbar och man kan njuta av det i många år. Kanske era grannar eller vänner har anlitat en snickare som de är nöjda med och kan rekommendera? Att jämföra priser kan också vara bra, ta därför in anbud från ett par olika snickare. Titta även på referenser innan ni tar ett slutgiltigt beslut. Innan ni skriver ett ordentligt kontrakt med den snickare ni valt bör ni även göra en kreditupplysning och kontrollera så att det finns F-skattebevis hos företaget.

5 Aug 2020