Gummiduk – inte för middagsbordet

Du kan ha väldigt mycket användning av en gummiduk. Dock kanske inte som dekoration på middagsbordet, utan snarare när du vill packa någonting som ska hålla tätt från exempelvis fukt.

Det finns dukar som man bara tar fram vid väldigt särskilda tillfällen. Som på julafton till exempel. Eller när man har finfrämmande. Eller kanske när man känner att man vill dölja den där pinsamt inbrända kaffefläcken på bordet. Som har funnits där i alla tider. En annan duk som man bara tar fram vid väl valda tillfällen är gummiduken. Men den kanske inte åker fram på julafton eller när du bjudit hem svärföräldrarna på middag för första gången. Åtminstone inte på så sätt att den läggs på bordet. Med intentionen att ni ska duka ert porslin på den. En gummiduk har nämligen väldigt annorlunda användningsområden än som dekoration. Det är inte där den har sina starka sidor.

Gummiduk finns i olika variationer

Gummidukens styrka ligger snarare i förmågan att hålla tätt. Det är därför en gummiduk snarare används i samband med packning och tätning än som dekoration på middagsbordet. Den kommer också till sin rätt på så sätt istället. Om du är i behov av en gummiduk kan det vara värt att tänka på ett par saker. Som att det finns olika variationer av gummi, och i förlängningen även av gummidukar. Det är inte ovanligt att man tillverkar gummidukar i till exempel silikon, PDM, naturgummi eller polyuretan. Är du ute efter någonting specifikt är det värt att kolla upp det på förhand.

20 Mar 2022