Hållbar källarrenovering i Stockholm

En källare i Stockholm behöver inte vara mörk, kall och fuktig, eller bara ett förråd för cyklar och verktyg. Genom att låta renovera källaren kan det bli det perfekta mysrummet att umgås i.

Källarutrymmen är ofta mörka och lite fuktiga, vilket gör att man inte kan använda utrymmet annat än som förråd. Men det går faktiskt att renovera en källare och se till att den får bra ventilation och reglerad värme. I vissa fall kan man också först behöva bättra på dräneringen runt huset för att slippa problem med fukt. Men detta är något som hela huset mår bättre av. Har man lågt till tak i källaren kan man i vissa fall låta gräva ut utrymmet och på så vis få bättre takhöjd. Med bra luft och rätt temperatur kan källaren användas till så mycket mer och bli vinkällare, spelrum, kontor, hemmagym, gästrum, etc.

Skriv en önskelista inför källarrenoveringen

Det finns byggföretag som är specialiserade på källarrenovering och som kan förändra utrymmet så att det får den funktion som man vill och önskar. Innan man kontaktar ett byggföretag gäller det därför att fundera över hur man vill använda källaren. Ska det exempelvis finnas plats för tvättstuga eller extra badrum? Eller kanske ljudisoleras så att det kan användas som musikrum för barnen? Behoven kan vara många och varierande men det mesta går att ordna med hjälp av en kreativ och erfaren byggfirma. När man på ett ungefär vet vad man vill tar man in kostnadsförslag från två eller tre byggfirmor som har källarrenovering som sitt specialområde. Mer om källarrenovering kan du läsa på denna sida: källarrenoveringstockholm.se

29 Dec 2021