Hitta en bra målerifirma i Stockholm

Oavsett om du bor i ett stort hus som behöver målas om eller är nyinflyttad i en lägenhet med renoveringsbehov kan det som Stockholmare kännas att det är svårt att få tid över. Det kan kännas skönt att lämna över jobbet till en målerifirma. Lyckligtvis finns många målerifirmor i Stockholm och det brukar vara lätt att hitta någon som verkar bra och få en fin nymålad fasad eller ommålning av köket. Vi tänkte här titta lite på hur man bäst går tillväga när man ska hitta en bra målerifirma i Stockholm.

Varför anlita en målerifirma?

Att måla är ofta ett större projekt än man tänkt sig. Framför allt handlar det om att göra ett väldigt grundligt förarbete för att resultatet ska bli bra. Detta är något som proffsen aldrig slarvar med. En professionell målare använder sig av ordentliga skrapor, penslar och rollers för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Det är alltid värt pengarna att anlita en målerifirma. Seriösa hantverkare garanterar ett bra jobb. Blir du missnöjd gör de om det. Du kan dra av 30% av arbetskostnaden i ROT och pengarna du lägger ner kan dras från reavinsten vid en framtida bostadsförsäljning.

Sök på nätet

När du ska hitta en bra målerifirma i Stockholm börjar du med en sökning på nätet. På reco.se kan du lätt jämföra olika målerifirmor och se vad deras tidigare kunder har tyckt om deras arbete. Du kan även läsa om eventuella specialiteter och vilka områden de verkar i. De flesta målerifirmor i Stockholm verkar i hela länet., men är det lång restid till din bostad kan det sätta spår på fakturan i form av resekostnader.

Många firmor erbjuder snabbofferter med en ungefärlig uträkning av vad ditt projekt skulle kosta, men du måste alltid komplettera med så många uppgifter som möjligt för att få en riktigt uppskattad offert.

Prata i telefon

När du hittat några företag du verkar bra, som verkar seriösa och har bra omdömen, kan ringa runt till dem. Ett telefonsamtal gör att du snabbt kan kolla av om firman har tid och är intresserade av att ta jobbet. På så sätt spar du tid med att vänta in offerter från företag som ändå inte kan. Du får samtidigt en bra bild av företagens kundbemötande, vilket är en viktig del i det fortsatta samarbetet.

Ta in offerter

När du valt ut några målerifirmor som är intresserade och har tid, skriver du ner så mycket du kommer på om ditt projekt och skickar in en jobbeskrivning och ber om offerter. Ju mer du skriver om rummens eller fasadens beskaffenhet, tidigare färg, ytstorlek osv, desto större chans har du att få en offert som stämmer.

Be firmorna att specificera om moms är inräknat samt vad kostnaden skulle bli med ROT-avdrag.

ROT-avdraget

ROT-avdraget berättigar till 30% avdrag på arbetskostnaden. Som arbetskostnad räknas den tid då hantverkarna är i ditt hem och jobbar. Arbetsresor och turer för att köpa material och färg räkna inte som arbetskostnad. Arbetskostnaden är ändå den största posten vid ett måleriarbetet så du kan spara mycket pengar med ROT-avdraget.

Skriv kontrakt

När du hittat den perfekta målerifirman kommer ni överens om villkoren för jobbet och skriver kontrakt. Se till att vara tydlig i kontakten med målarna så att det verkligen blir som du vill ha det. Om målarna inte kan få tag i dig och blir tvungna att improvisera på grund av otydliga instruktioner kan det hända att du blir besviken, samtidigt som de egentligen inte har gjort något fel. En rak kommunikation är bästa vägen till ett bra resultat.

10 Dec 2017