Hitta en kompetent målare i Södermanland inför fasadrenoveringen

Har färgen på fasaden börjat flaga? Färgen är till för att skydda huset mot fukt. Därför är det viktigt att man målar om huset när det behövs. Här kommer några tips från en målare i Södermanland.

Fasadfärg hjälper till att hålla huset friskt genom att förhindra att fukt letar sig in. Det är därför viktigt att man håller koll på fasadens skick och målar om den när det behövs. Hur ofta man måste måla fasaden beror på vilken typ av färg den är målad med och om man har använt sig av en kvalitetsfärg. Hus som inte skyddas av omkringliggande träd och som utsätts för olika typer av väder måste också målas om oftare. Det kan även hända att man måste måla om södersidan av huset lite oftare eftersom den utsätts för mer sol.

Boka in målaren i god tid

Att måla om husets fasad kräver tålamod och många timmars arbete, och därför väljer många i Södermanland att anlita en professionell målare. Det är främst underarbetet som tar tid. Det går inte att slarva, eftersom färgen då inte kommer att hålla. I grundarbetet ingår att tvätta fasaden och att skrapa bort löst sittande färg, men också att laga det som är trasigt eller murket. Är det nytt trä som aldrig tidigare har målats måste man också grunda fasaden innan man kan lägga på den slutliga färgen. Bästa tiden att måla om fasaden är under de sommarmånader då luftfuktigheten är som lägst och det gäller att därför boka in målaren i god tid. Här kan du läsa mer om att ta hjälp av en målare: målaresödermanland.se

16 Mar 2022