Hur många gånger kan man slipa om ett trägolv?

En golvslipning kan få en sliten och trist parkett att se ut som ny igen. Att slipa om ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt golv. Här kommer några användbara tips.

De allra flesta väljer att lägga in ett trägolv om de själva får bestämma, och det är lätt att förstå varför. Trä är vackert och ger ett mjukt intryck, men är också mjukt och skönt att gå på. Dessutom är det ett hållbart och miljövänligt material, som går att förnya och slipa om när det blir repigt.

Hur många gånger man kan slipa om ett trägolv beror på hur tjockt det är och om det har slipats tidigare. Det är inte ovanligt med massiva trägolv som är uppåt hundra år gamla, men generellt brukar man säga att en bra parkett går att slipa ungefär sex gånger.

Så får man trägolvet att hålla längre

Det finns många fördelar med att låta en professionell golvslipningsfirma slipa trägolven framför att göra det själv. För det första går det snabbt och de är också noga med att slipa så lite som möjligt så att man ska kunna slipa om golvet igen i framtiden. Resultatet blir också jämnt vilket är viktigt för att ytbehandlingen som ska skydda golvet ska fungera optimalt. Då håller golvet längre och behöver inte slipas om lika snabbt. En annan fördel är att en professionell golvslipningsfirma använder sig av ett slutet system och kan slipa golvet utan att det dammar. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipningöstermalm.se 

12 Apr 2021