Hur ofta bör man slipa golvet?

Golv blir slitna efter ett tag, det kan vara svårt att veta hur man ska kunna få sina golv att se fina och välvårdade ut. Läs vidare här för att få veta mer om hur ni kan få golven att skina igen.

Golv blir slitna, så är det bara. Det man kan göra åt det är att se till att vårda sina golv så att de håller sig fina så länge som möjligt. Har man ett äldre golv som är lagt för över trettio år sedan i sitt hus, så kan det vara dags för en uppfräschning. Man kan välja lite olika tillvägagångssätt för att snygga till sina golv. Är golven så pass slitna så att de inte längre är dugliga, så är det egentligen ingenting annat att göra än att lägga nytt golv igen. Då hjälper inte en slipning eller någonting annat heller för den delen. Men hur ofta bör man då slipa sitt golv för att det ska hålla sig i bra skick?

Golvets skick och utseende är det som avgör

Beroende på hur era golv ser ut där hemma så finns det lite olika saker man kan göra för att få dessa fina igen. Det beror helt enkelt på vad de är i för typ av skick och hur utseendet har förändrats under de år som passerat. Kanske golvet i vardagsrummet har förlorat sin forna glans och behöver en puts? Det finns golv som har så mycket karaktär i sitt utseende och om det blir slitet så kommer den inneboende skönheten inte längre fram som den ska. För att ge ditt golv lyster igen så kan en golvslipning vara en bra idé att göra.

Med en tidsintervall på cirka tio år

Att slipa golven är ingenting som behöver göras årligen och det skulle inte vara särskilt bra för golvet heller om det gjordes så ofta. Man brukar generellt säga att man bör slipa sina golv med en tidsintervall på cirka tio till tolv år. Det brukar vara lagom. Men sedan kan det bero lite grann på vilken typ av golv man har också och självklart hur pass slitet det har hunnit bli. Har man ett parkettgolv till exempel så bör man se till att hålla detta rent från grus och annat som kan repa. Se också över hur ytskiktet ser ut, om det tunnas ut för mycket så kan det vara dags för en golvslipning. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.golvslipningimalmö.se

27 Apr 2020