Inspiration från de stora konstnärerna

När man ska göra om har man hittat en idé någonstans. I Västerås finns idéerna överallt. Inspirationen kan finnas på botaniska trädgården, konstmuseet, ja, till och med hos bandyklubben!

Prova att gå runt i bostadens alla rum och titta på väggarna. Vad finns det bakom tavlor och foton? En målad vägg, en fondtapet eller kanske en tapet med ett mönster som var snyggt för 10 år sedan. Vilken småbarnsförälder har inte täckt för en vägg med en tavla eller bokhylla för att barnens konstnärliga talang varit framme? När man flyttar på bokhyllan återfinns huvudfotingen barnet gjorde som liten och som inte gick att ta bort. Huvudfotingen är förvisso charmigare numera än när barnet gjorde den, men visst vore det skönt att placera tavlor och bokhyllor där man vill ha dem i stället för att gömma saker som inte ska synas.

Måla eller tapetsera med experthjälp

Dags att ta tag i hela renoveringsprojektet. En vägg med en nyans av grönt, inspirerat av stadens stolthet i bandy skulle vara en idé. I funderingen på om man ska måla eller tapetsera så är det egentligen ingen större skillnad. Båda formerna behöver ett bra grundarbete. Det kan vara bökigt och besvärligt att göra själv. Anlita i stället en yrkeserfaren målare som gör arbetet grundligt, snyggt och bra. Det går att göra mönster även när man målar en vägg, till exempel ränder, cirklar och annat som bryter av. Rummet kommer att kännas som nytt och man behöver inte täcka för hål och väggfasta barnteckningar längre. Läs mer på denna hemsida: målarevästerås.nu

19 Mar 2021