Kakel - tidlöst och hållbart

Badrum kan vara en oas, platsen för kroppsvård, bad, dusch och egentid. Det ska vara vackert och praktiskt. Det ska kännas som att träda in i en egen liten värld; fräsch, tidlös och hållbar.

Det är ingen slump att många badrum är kaklade, antingen helt eller delvis. Varför är det så? Jo, därför att glaserat kakel har visat sig vara det mest hållbara och hygieniska material att använda i ett badrum. Men inte bara det - det är också en möjlighet att utforma en personlig miljö. Allt från klassiskt vitt med fyrkantiga glaserade kakelplattor till betydligt mer vågad stil ger olika atmosfär. Många föredrar det klassiska där man kör på en trygg och välbekant stil. Det är enkelt att matcha och man behöver inte fundera så mycket. Men blir det verkligen din egen oas? Ser det inte mest ut som en offentlig tvättinrättning? Det finns en mängd varianter av kakel som du kanske inte tänkt på.

Höganäs - en lång tradition av keramikprodukter

Säkert har du hört namnet Höganäs tidigare. Höganäs har en lång tradition av olika produkter i keramik. Du förknippar det kanske med bruna syltkrukor? Absolut, de saltglaserade förvaringskrukorna är mycket vanliga och de flesta har nog en i hemmet, men Höganäs har tillverkat många andra produkter under åren - bland annat Höganäs kakel. Hos Höganäs finns idag möjligheten att få inspiration till hur man kan använda olika kakel i olika miljöer. Det finns färdiginredda badrum i olika stilar för att man ska kunna känna atmosfären och se ett visst kakel på plats. Det kan annars vara svårt att visualisera hur en kakelplatta kommer att se ut i det färdiga rummet. De olika kaklen kommer från en mängd leverantörer och finns monterade i färdiga miljöer.

Låt dig inspireras till ett personligt val

Kakel används idag i många olika sammanhang: dels i badrum men också i kök, i hallar, och på andra ställen. När man står i en butik och väger en platta i handen, håller upp den och försöker föreställa sig hur den kommer att te sig är det svårt. Man vill gärna se den uppsatt på en vägg för att få en ordentlig uppfattning. Man ska kunna gå in i ett visningsbadrum och tänka “så här vill jag ha det!” Ibland vill man kombinera olika plattor efter eget huvud, men också detta blir enklare när man ser dem uppmurade. Behöver du tips och råd för att förverkliga din badrumsdröm så kan du alltid rådgöra med personalen.

7 Sep 2020