Kan en plattsättare påverka priset på mitt boende i Stockholm?

Det finns många knep som man kan till då man vill sälja sin bostad till bästa möjliga pris. Att vänta ut marknaden är ett – detta gäller dock främst i Stockholm där priserna stiger och sjunker mer än någon annanstans – och att renovera är ett annat. Just vid renovering så ska man direkt börja tänka på vad potentiella köpare vill ha och se över vad som bör göras. Ofta tänker en köpare av en ny bostad att ett fräscht kök och ett fint badrum är av högsta prioritet och det är där plattsättaren kommer in i bilden. Vill du ha det absolut bästa resultatet då du renoverar din bostad så är det en stor investering att anlita en plattsättare – i synnerhet om du bor i Stockholm där efterfrågan och utbudet är större och ett professionellt renoverat kök kan fälla avgörande. Har du exempelvis ett hus i Stockholm och låter en plattsättare sköta din renovering – ja, då är helt enkelt chansen större att du får ut mer pengar vid en försäljning än om du skulle gjort arbetet själv.

Vad kan en plattsättare göra med mitt boende i Stockholm? 

En plattsättare jobbar med kakel, klinkers och annat material som man sätter upp i främst kök och badrum. Det är ett yrke som kräver stor noggrannhet och koncentration. Det man ska komma ihåg är att det är du som anlitar plattsättaren som bestämmer hur arbetet ska se ut – vill du exempelvis ha mosaik i badrummet i din vindsvåning i Stockholm, ja, då fixar oftast plattsättaren det. Naturligtvis kan en plattsättare inte göra alla sorters mönster utan man får helt enkelt diskutera med denne om vad som är rimligt och inte – det kanske alltså inte är en god ide att planera fram ett arbete där bronslaget från -94 ska stirra på dig från ett kaklat kök i Stockholm. Visst, det kanske är genomförbart men om plattsättaren avråder dig så bör du lyssna på denne och inte försöka dig på arbetet själv. Ofta blir resultatet dåligt och kostsamt i slutändan och du tvingas till slut att ändå anlita en plattsättare. Det här gäller naturligtvis alla arbeten och inte bara ett kaklat lag från -94 – man lyssnar och tar råd från plattsättaren, oavsett om man bor i Stockholm eller i Göteborg. Läs mer här om plattsättare i Stockholm på: plattsättareistockholm.se.

Är Stockholm en bra stad för plattsättare? 

Det man kan säga är att Stockholm generellt är en bra stad för en plattsättare där framförallt variationen på arbete räknas som positivt. Till det negativa får man lägga kommunikationen – i Stockholm råder stor trafik och speciellt under mornarna kan det vara rent kaos på vägarna. Att ta tunnelbanan är heller ofta inget bra alternativ för en plattsättare då man ofta måste ta med verktyg och annat till jobbet. Bäst är alltså att försöka åka tidigt på morgonen innan all trafik kommit igång på allvar – detta är dock inget unikt för plattsättare utan något som de flesta inom Stockholms byggbransch gör. Plattsättare i Stockholm är alltså inget yrke för den morgontrötta personen.

9 Apr 2018