Konsten att lägga fiskbensparkett

Det är dags att lägga nya golv och ni står inför ett val, vilket slags golv vill ni ha? Något som många väljer nu för tiden är att lägga fiskbensparkett. Vet ni inte vad det är? Läs då nedan.

Vad i hela fridens namn är fiskbensparkett, kanske ni tänker när ni hör om förslaget för just era golv. Vad exakt innebär det och vad kostar det, hur lång tid tar det att lägga och så vidare. Frågorna kan vara många, särskilt när det kommer till en renovering av ens hus, då vill man ju gärna att allting ska bli så bra som möjligt. Det kanske kan vara så att man redan bestämt sig innan man tar kontakt med byggare, man vet exakt hur man vill ha det. Men de finns till för att ge råd, tips och idéer om hur just ni kan göra med er renovering. När det kommer till att lägga golv så finns det lite olika varianter att välja på, både när det kommer till färger, utseende och material. Att lägga en fiskbensparkett kan vara lite knepigt, man måste veta hur man ska göra, det är inte bara att klicka dit bit efter bit som med en del andra golv.

Hur lägger man fiskbensparkett?

Det speciella med att lägga just en fiskbensparkett mot andra golv, det är att man sätter golvet på plats stav för stav. De sätts på plats antingen med hjälp av lim eller spik eller kanske både och om man vill vara extra noga. Den absolut största svårigheten i att få golvet lagt, det är att få mönstret att stämma, man vill ju inte se efteråt att det har blivit fel, för då får man ju riva upp alla bitar och göra om, inte så kul eller hur? Missar man på ett visst område så kommer det att sprida sig till resten av golvet också.

Anlita proffs

Som sagt, det är svårt att lägga och få till en fiskbensparkett ordentligt. Så därför gör man rätt i att som privatperson anlita ett proffs som kan det här och har stor erfarenhet av att lägga just fiskbensparkett. Visserligen finns det ju videos på youtube nuförtiden, där man kan lära sig det mesta. Men rekommendationen är ändå att anlita någon som vet vad den gör. Företag och byggare som gör detta om dagarna får in en stor erfarenhet och kan detta som på löpande band. Vi rekommenderar att kolla in denna sajt: https://www.läggafiskbensparkett.se

12 Mar 2020