Långa gångar med natursten

Det finns många och långa gångar med natursten i Stockholm. Natursten har blivit en riktig favorit och syns inte bara i offentligheten utan även i privata hem.

Numera är det få människor i Sverige som aldrig satt sin fot på en gång av natursten. Igenom alla svenska städer ringlar de sig. Vackra och praktiska gångar som guidar besökare genom odlingar, längs smågator och via vackra parker. Länge har man hittat natursten i Stockholm och andra städer men idag har stenen tagit sig hela vägen in i de privata trädgårdarna.

Fler och fler väljer natursten när det blivit dags att göra om runt huset. Med rätt underlag ligger natursten på plats länge och är nästintill underhållsfri. En dröm för de flesta husägare som inte har speciellt mycket tid över till trädgården.

Natursten skapar ett vackert landskap

Precis som namnet skvallrar om upplevs natursten som en naturlig del av miljön. Till skillnad från andra artificiella underlag smälter naturstenen ihop med det övriga landskapet. Kanske är det denna egenskap som gjort natursten så populär. Naturstenen dyker nämligen upp på flera ställen i många hem. Alltifrån köksbänkar till golv pryds med natursten i bostäder där en naturnära inredningsstil uppskattas.

Utseendet på natursten kan skilja sig en hel del åt. Detta då flera olika typer av sten räknas som just natursten. Det är därför oftast inget problem att leta upp en kulör till sin trädgårdsgång som uppskattas när det kommer till att lägga natursten. Alla kan hitta sin alldeles unika favorit.

14 May 2023