Måla om tak bra inför nästa säsong

Har du varit uppe på taket och kontrollerat takets kvalitet? Om inte kanske det är dags att göra det. De flesta villaägare borde gå upp på taket regelundet. Bara då kan du upptäcka brister och skador på taket i tid innan någon skada har blivit så stor att det ger konsekvenser på taket. Om du ser brister på taket i tid, finns det en chans att hinna åtgärda det innan det har gett skador på resten av huset. Ibland räcker det med en mindre renovering av taket för att det ska hålla tätt för många år framåt. Är det länge sedan som man la taket eller som man renoverade det, kan det räcka med att måla om det.

Anlita målare för jobbet

Är du det minst osäker för jobbet att måla om taket, är det bäst att ringa en målare som kan jobba på så hög höjd. De vet dessutom om vilka risker som det kan finnas med jobbet och hur de kan arbeta förebyggande så att de inte råkar illa ut. De har oftast de redskap som behövs för att kunna utföra jobbet på ett säkert sätt. De har dessutom vanan att arbeta på höga höjder. Något som man som lekman sällan har. Har man det minsta svindel kan det vara svårt att jobba över huvudtaget om man endast är rädd för att ramla ner och behöver hålla i sig. Då blir ju ingenting gjort.

Målare gör jobbet dubbelt så snabbt

I stället för att spendera hela eller halva semestern till att måla om huset, kan man anlita målar som gör jobbet. Även om man är ekonomisk och inte vill spendera för mycket resurser på jobbet, kan man alltid välja noggrant och anlita hantverkare som tar rätt betalt. Dessutom är det bra att räkna med Rot-avdraget, och är ni många som äger huset, gemensamt, kan alla enskilt dra av på Rot-avdraget. Om alla äger huset, får var och en dra av så mycket som upp till 30 procent av arbetskostnaderna och upp till 50.000 kronor per år och per person. Det blir ett mycekt förmånligt arbete för er som äger huset.

Vilka hantverkare ska du välja?

Om du ska välja hantverkare är et bäst välja någon som arbetar nära din bostad. Även om du får dra av arbetskostnaderna, är det dock inte möjligt att dra av för resekostnaderna till och från din villa, och inte heller för materialet. Därför kan det vara en bra idé att anlita målare nära dig. Bor du till exempel i Solna bör du alltså välja en målare i Solna.

15 Jun 2019