Målare i Älvsjö jobbar med stora färgpaletter

Inom konstvärlden jobbar man med en teknik som heter camaieu. Denna teknik är något som de flesta målare i Älvsjö behärskar – men kanske kallar något annat.

Redan i antiken använde konstnärer och målare gärna en teknik som hette camaieu. Den går ut på att man målar en hel bild med bara en färg, men i olika nyanser. Om man sedan använder bara gråa nyanser (svartvitt) kallas en sådan målning grisaille. Går målningen helt i gult kallas det cirage. Inom antiken användes tekniken ofta i arkitektonisk dekoration och för att reliefskulptering skulle simuleras.

Tekniken används av målare idag vid vanlig dekorationsmålning. En vägg må ha en färg, men har samtidigt ett dekorativt mönster i närliggande nyanser. Dessa skapar en diskret känsla av ett visst djup. En målare i Älvsjö kan göra sådana målningar med ögonen förbundna – precis lika bra som antikens konstnärer.

Målare i Älvsjö har mycket att erbjuda

En målerifirma i Älvsjö bör uppfylla vissa krav man som kund kan ha – utöver att kunna olika tekniker som hjälper till att förverkliga dina visioner hemma. Här kommer några punkter att fundera på:

  • En målerifirma i Älvsjö bör hålla hög kvalitet utan att det blir för dyrt.
  • De ska ha allroundkunskap kring allt som berör måleriprojektet.
  • De ska hålla vad de lovar, men därmed inte heller lova för mycket.
  • De håller sin tidsplan.
  • De har uteslutande god kvalitet på sina verktyg, färger och material.
  • De är flexibla och finns nära till hands när du behöver dem.

Läs mer om målare på denna hemsida: målareälvsjö.se

3 May 2022