Målare på Kungsholmen gör den svårare tapetseringen

Vid mönsterpassning kan det vara bra att ta in målare på Kungsholmen. Men enklare tapetsering kan du göra själv. Här kommer lite goda råd som hjälper dig rätt.

Vill du vara säker på att få tapetseringsarbetet välgjort bör du anlita en målare. Men du har alla möjligheter att klara det själv om du är händig och bra på att följa instruktioner. När du tapetserar kan du stöta på fyra olika sorters tapeter: vinyltapet, papperstapet, textilväv samt strukturvinyltapet.

Tillvägagångssätten när du tapetserar är något olika mellan de olika sorterna. Men störst skillnad är det mellan mönsterfri och mönstrad tapet. Om tapeten inte har något mönster är det bara att sätta våd mot våd. Om tapeten har mönster måste du passa in så att det inte blir en ful förskjutning mellan bårderna.

Målare på Kungsholmen kan mönsterpassning om det går snett

Skulle det gå helt åt skogen med din tapetsering är en målerifirma på Kungsholmen bara ett telefonsamtal bort. Men ge inte upp än. Läs vidare så kan du få råden du behöver för att lyckas. Se först till att gammal tapet är borttagen och underlaget är jämnt och rent. Spackla över skador.

Mät upp din första våd och pensla på rikligt med tapetklister. Det är bättre att behöva torka bort lim som sipprar ut än att behöva ta ner våden för att lägga på mer. Låt tapeten ligga och svälla i fem minuter innan du applicerar den på väggen. Se till att tapeten sitter lodrätt.

21 Apr 2022