Med golvavjämning blir rengöringen enkel i Stockholm

För ett litet gårdsmejeri utanför Stockholm gav golvavjämning enklare rengöring. Att få golven att luta mot golvbrunnarna är enkelt för en kunnig fackman.

Annika hade länge haft en något udda dröm. Hon ville göra ost. Då fick hon ett tips om en gård som hade byggt ett mejeri utanför Stockholm men inte hade någon som kunde ysta. De tog gärna emot hennes hjälp eftersom mjölken annars gick till spillo.

Annika förstod snabbt att det här med att arbeta i ett gårdsmejeri betydde mycket städning. Det första hon fick göra var att börja med en ordentlig rengöring av lokalerna. Det var livsmedelsanpassat med kaklade väggar och golv. Bara att sätta igång att skura och sedan spola av med slang. Till sin fasa upptäckte dock Annika att golven inte lutade mot golvbrunnarna. Det blev stående vatten i hörnen av rummen.

Golvavjämning kan bespara mycket arbete

Annika klagade hos gårdens ägare som ursäktande sa att hantverkaren som hade gjort golvarbetet hade haft en dålig period. “Nåja”, sa Annika, “om jag ska arbeta här så blir det till att jämna ut golv”. Hon visste som tur var att det inte var svårt att få utfört golvavjämning.

De anlitade ett företag i Stockholm, som kom ut och gjorde mätningar. De hade erfarenhet av livsmedelslokaler och kraven på våtrum. De föreslog också golvmaterial som skulle hålla bra för det rengöringsmedel som användes inom produktionen. Själva arbetet utfördes snabbt och effektivt. Varje gång Annika städade därefter, vilket var ofta, så sände hon en tacksamhetens tanke till golvavjämningen.

17 May 2022