Motivera personalen med ett utegym

Motiverade och välmående medarbetare gör ett bättre arbete. Det kan handla om allt från förmåner till utvecklingsmöjligheter på arbetsplatsen. Många människor vill kunna träna och motionera mer men säger sig inte ha tiden. Det är ett stort problem i dagens stressiga samhälle.

Att som arbetsgivare kunna erbjuda personalen gratis och enkel träning kan vara guld värt för hälsan, arbetsmoralen och motivationen. Det ger stor en bra goodwill och känslan att företaget bryr sig om sina anställda. 

Vad finns det då att göra? Vissa företag erbjuder sina anställda gratis gymkort och liknande eller erbjuder gratis träning i eget gym eller en motionshall. Eller bjuder på en friskvårdstimme med bibehållen lön. Friskvårdsbidraget är lagstadgat men det handlar det om tidsbrist spelar det ju ingen roll om man får träna gratis.

Utegym - ett roligt alternativ

Ett allt mer populärt alternativ är att anlägga ett trevligt och funktionellt gym utomhus inom företagets område. Då får personalen ett eget gym som dessutom går att använda året runt utan kostnad. Allt på bekvämt avstånd från kontoret. 

Det fina med ett bra utegym är att man kan komma och träna som man är utan träningsväska och transport till träningslokalen. Ett snabbt pass på lunchen, att motveka stress eller innan mötet. Endast fantasin sätter gränsen.

En annan faktor är att ett utegym erbjuder frisk luft kombinerat med allsidig träning för hela kroppen. Den är skonsam och med liten risk för skador eftersom man till stor del använder sin egen kroppsvikt i träningen. 

Man tränar lätt upp sin rörlighet, koordination, styrka och balans. Maskinerna är så utformade att man kan träna många muskelgrupper samtidigt. Det är en träning som passar alla, det gäller bara att välja rätt maskin. Träningen blir rolig på ett helt nytt sätt och blir inget tråkigt måste längre. Det är också lätt att träna tillsammans med kollegor vilket höjer sammanhållningen.

Hur går det till?

När man har kommit fram till vilka behov och önskningar man har så ska man kontakta en byggfirma som får göra markarbetena där man ska bygga utegymmet. Man måste hitta en lämplig plats och undersöka kvaliteten i marken. 

Man behöver välja ett utegym av bra kvalitet eftersom det kommer användas dagligen året runt och måste kunna stå emot det nordiska klimatet. För dettas krävs stadiga maskiner av högsta kvalitet som kommer hålla i många år. Självklart måste maskinerna vara säkra att använda. Dessa är enkla att underhålla och det räcker att olja in mekaniken ibland bara. 

30 Apr 2019