Nött blir som nytt

Miljötänket är inte bara en trend, det är livsviktigt. Vi tänker på det när vi sopsorterar, när vi handlar och gör mat. Men hur är det när vi vill renovera där hemma? Tar vi tillvara det gamla?

Om du har trägolv där hemma så går det utmärkt att istället för att lägga nytt golv fixa till de golv du har. Med hjälp av slipning av det gamla golvet och en efterbehandling så kommer det vara som ett nytt golv. För dig som behöver golvläggare så finns det ett stort utbud erfarna hantverkare som gärna hjälper dig. Att slipa golvet är möjligt om du har ett golv av trä eller sten och slipningen görs med en speciell slipmaskin till golv. Du behöver inte oroa till för slipdamm eftersom denna slipmaskin också har en dammsugare inbyggd så den suger upp allt damm. Efter slipningen ska golvet efterbehandlas med någon form av produkt. Det kan vara bets, olja, lack, lut eller såpa och vad som används berors på vad för slags golv du har. I denna efterbehandling är möjlig att tillsätta en färg som du tycker om. Kanske vill du ha golv i en grå eller vit nyans. Efter golvet är slipat och efterbehandlingen är gjord kommer du att ha ett mycket hållbart golv och ett gott samvete för att du tog tillvara det gamla.

Lägga ett helt nytt golv

Ibland kan det vara så att det inte är möjligt att spara på ett gammal golv och då får man helt enkelt lägga ett nytt. Det är möjligt att lägga ett nytt golv över ditt gamla golv men i vissa fall blir slutresultatet bäst om man först tar bort det befintliga golvet. När du ska lägga ett nytt golv kan det vara svårt att bestämma vilket slags golv som passar sig bäst i ditt hem. För att lättare ta ett beslut så underlättar det om du får en ordentlig rådgivning av din golvläggare. De kan även då ge råd angående klimatsmarta val av golv.

Golvvärme gör det härligt varmt för fötterna

När du lägger in nytt golv så det en riktigt bra investering att även installera golvvärme. För när golvet ändå är upprivet så går det smidigt att få ner golvvärmen. Att installera golvvärme är väldigt skönt för fossingarna och det är också en utmärkt värmekälla. Värmen som avges har en bra spridning ut i rummet och håller energiförbrukningen nere.

14 Feb 2020