Om du vill syssla med bergsprängning i Göteborg

Det behövs rätt person på rätt plats när det ska sprängas berg i Göteborg. Tur då att bergsprängning är ett yrke som faktiskt lockar många. Både arbete och lönen är det som kan vara intressant.

Bergsprängning är ett yrke som kräver en hel del intresse av tekniken runt själva aktiviteten. Det är många som lockas att utbilda sig både av den anledningen att de gillar teknik, och dels att det är ett jobb som ger hög utdelning för det arbete som görs. Det finns uppgifter som visar att även de som tjänar sämst bland bergsprängare trots allt håller sig i samma lönespann, som de som tjänar mest inom andra yrkesområden. De lägsta siffrorna ligger runt 30 000 och de högsta har legat runt 45 000 kr.

Men det tar ett tag att komma dit. Det gäller att vara kvalificerad, kämpa hårt för att komma in på en utbildning och sedan i den starka konkurrensen få ett jobb. Därifrån skaffa sig kunskap och erfarenhet för att bli tillräckligt duktig och kunna klättra på stegen när det gäller lön och hamna på en riktigt bra inkomst.

Var förekommer bergsprängning?

De platser där det ska byggas och ett berg är i vägen är potentiella ställen som bergsprängning kan förekomma. Det kan vara inne i ett villaområde eller i ett industriområde. När det ska byggas vägar förekommer det ofta att det behövs sprängas, för att vägen behöver gå genom ett berg istället för runt. En rak väg är ur trafiksäkerhetssynpunkt bättre än en slingrig. Läs mer om bergsprängning på denna webbsida: https://www.bergsprängninggöteborg.se

22 Oct 2021