Rejäla fönster är en investering

Att byta fönster innebär ofta en hög kostnad och felet som många gör är att man försöker komma billigare undan. Missförstå oss rätt här; man ska naturligtvis inte betala något överpris – men man måste göra skillnad på fönster och fönster och även se till vad man får för sina pengar. Riktiga fönster kommer att hålla i uppemot 40 år och det handlar därför om en kostnad som man kan så ut över den tiden.

Att välja det billigaste alternativet ger helt enkelt inte samma valuta för pengarna; man får kanske byta redan efter 20 år och dessutom så kommer man att tvingas betala ganska mycket onödiga pengar under tiden också. Att byta fönster handlar om mer än bara det estetiska – det handlar om isolering, det handlar om ljuddämpning och det handlar om ljusinsläpp och väljer man ett lite dyrare alternativ så kommer detta val på sikt att betala av sig i form av en lägre energiräkning och en skönare miljö inomhus.

Detta blir extra viktigt för en husägare i norra Sverige där vintrarna blir kallare och längre. En husägare i exempelvis Skellefteå måste av naturliga skäl färsta lite mer fokus på isolering och förmåga att stänga ute kyla då han väljer fönster än vad en husägare i malmö behöver. Dock: oavsett vart i Sverige man bor: billigast är inte bäst och det stora prissänkaren då det gäller fönster är istället monteringen.

Det vill säga; kan du montera dina fönster i Skellefteå på egen hand så kommer du att spara mycket pengar. En vanlig hemmasnickrare kan byta fönster, men saknar man händighet och den naturliga vanan av att hålla i en hammare så bör man vända sig till professionell hjälp och även där finns det pengar att vinna – eller förlora.

Tjäna pengar på att välja rätt firma

Det kan skilja extremt mycket pengar mellan två företag som erbjuder fönster och medföljande installation – även med rot-avdraget inkluderat. Det man som husägare tjänar på i det här fallet är att jämföra priserna innan man väljer företag. Något som kanske blir extra tydligt i större städer som Stockholm; men även i en mindre stad som Skellefteå så finns det pengar att hämta på att kontakta fler än ett företag.

Viktigt dock: de ska naturligtvis klara av att leverera också. Ett par rejäla fönster ger ingen effekt om de är monterade på fel sätt.

25 Jul 2017