Så bygger man en egen pool på tomten

Funderar ni på att bygga en pool på tomten? Med en egen pool kan man skapa semesterkänslan hemma i trädgården. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på så att poolbygget blir rätt.

Med en egen pool hemma i villaträdgården infinner sig semesterkänslan även på helgerna, och man hinner med en simtur innan jobbet. Poolen blir ofta en naturlig samlingsplats för hela familjen, men också perfekt för fester och grillpartyn med goda vänner. Att bygga en pool behöver inte vara särskilt kostsamt. Markarbetet är dock viktigt för att få en bra och hållbar pool. Enklast är att ta hjälp av ett företag som är specialiserade på att bygga pooler i olika material och som erbjuder totalentreprenad. Då tar de hand om hela poolbygget inklusive markarbete och bygge av exempelvis trädäck, pooltak och så vidare.

Så får man råd att bygga en pool

Priserna på olika pooler kan variera en hel del. Vill man hålla nere kostnaderna men ändå få en pool som håller bra kan glasfiber vara en lösning. Glasfiber är starkt och hållbart och används även i tillverkning av båtar och flygplan. Materialet väger lite vilket gör det enkelt och billigt att få poolen på plats. Att rengöra en glasfiberpool är lätt eftersom ytan gör att alger och smuts inte fastnar så lätt. Det är viktigt att poolen placeras på rätt ställe, här kan det vara bra att ta hänsyn till markförhållandena. Be gärna poolföretaget om tips och råd. Mer om det kan du läsa på denna hemsida: www.byggapool.net

21 Mar 2022