Säker trädfällning med proffshjälp

Ett dött eller skadat träd kan innebära stor fara för liv och egendom. Även träd som verkar relativt små är förvånansvärt tunga. Att anlita en arborist vid trädfällning är det enda raka.

Träd är fantastiska organismer som vi varken vill eller kan vara utan. Detta hindrar inte att man emellanåt behöver kapa delar eller ta bort ett helt träd. Orsakerna kan vara många. Träd, som allt annat, har en livslängd. När de blir för gamla börjar de bli instabila och bör tas bort.

Träd skadas också av väder och vind. En annan vanlig orsak till skador på träd är sjukdomar som till exempel gör att röta uppstår. Stammar och/eller skadade grenar som oväntat släpper kan åstadkomma stor skada. Ibland måste förstås träd också tas bort för att rötter ger instabilitet eller att trädet står olämpligt.

Trädfällning med rätt redskap och kunskap

För den som betvivlar att man behöver professionella trädfällare för att säkert ta bort träd finns gott om filmer att se på nätet om hur illa det kan gå. Träd är inte lagom på något sätt, utan stora, yviga och mycket tunga. Det behövs därför ett erfaret öga och en stadig hand vid trädfällning.

Sektionssågning kan vara lämpligt där träden är höga eller utrymmet begränsat. Hjälp med att såga isär det fällda trädet och inte minst hantera ris och ved är också en välkommen tjänst som du kan utnyttja.

Träd reglerar vatten i marken och temperatur i luften, men kan ersättas av friska träd efter trädfällning.

15 Feb 2022