Sänkta kostnader med braskamin i Stockholm

Som fastighetsägare i Stockholm vill man gärna sänka sina värmekostnader så mycket som möjligt. Ett sätt man kan välja är att installera en braskamin.

Sedan tidernas begynnelse har människan samlats runt en brasa. Det var så människan överlevde kalla tider. Idag finns det många olika sätt att värma upp sin bostad på. Men ändå är det fortfarande många som väljer en brasa som sin favorit. Ett uppvärmningssätt som har många olika fördelar.

Mysfaktor, brukar man tala om när det gäller braskaminer. Och visst är det härligt att höra hur veden sprakar och se lågorna dansa. Men för många är det också ett sätt att sänka värmekostnaderna rejält. Så pass att en del finurliga fastighetsägare till och med kan få en kostnad som är lika med noll, gällande uppvärmningen.

Braskamin som projekt

Om man bestämt sig för att satsa på någon av alla braskaminer i Stockholm, så är det klokt att fundera över vad man vill få ut av den. Är det enbart mysfaktor eller vill man värma upp hela bostaden med kaminen? I så fall kan man dessutom klura ut hur man ska få ved så billigt som möjligt.

Det dyraste sättet är att köpa små säckar med ved i någon mindre butik eller bensinmack. Men det finns också ett sätt som är helt gratis. Nämligen om man har egna träd, eller till och med skog, som man kan fälla och göra ved av helt gratis. En gratis uppvärmning av bostaden med rätt braskamin kan vara mångas dröm.

19 Oct 2022